Cea mai mare companie de electricitate din Grecia – PPC vrea să cumpere  Enel România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Cea mai mare companie de electricitate din Grecia – PPC vrea să cumpere  Enel România

Compania Publică de Electricitate a Greciei – PPC şi Enel au semnat un memorandum de înţelegere  ce vizează achiziția a 70% din filiala grupului italian Enel în România, potrivit Profit.ro. Acordul este evaluat la 1,3 miliarde de euro în capitaluri proprii şi 70% reprezentând datoriile filialei, inclusiv împrumuturi.

Conform planului, PPC este de aşteptat să plătească 300-400 de milioane de euro în numerar şi să acopere restul din împrumuturi, conform unui raport din media elenă, scrie Profit.ro

O posibilă vânzare a activelor deținute de Enel în România s-au tot analizat în ultimii ani. Presa italiană a relatat, că Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, studiază posibila vânzare de active deținute în România. Procesul încă nu a început, reprezentanţii Enel nu au comentat informaţia, dar deja sunt fonduri de investiții interesate să cumpere: fondul australian Macquarie, fondul suveran de investiţii din Singapore (GIC) şi un fond de investiţii din Kuweit specializat în infrastructură, Wren House, susţinea, în 2019, publicaţia italiană Il Sole 24 Ore.

În 2014, Enel SpA  a luat în calcul vânzarea activelor deținute în România, după care a decis  – în 2015 – să nu vândă pe motiv că „Romania se potriveste strategiei grupului pentru că este vorba despre distribuție”. La acel moment, decizia grupului a fost să retragă Romania de pe lista de active scoase la vânzare pentru următorii cinci ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *