Centru comunitar eficient energetic destinat copiilor defavorizați la Buftea. Proiectul se va finaliza în acest an

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Centru comunitar eficient energetic destinat copiilor defavorizați la Buftea. Proiectul se va finaliza în acest an

La Buftea se construiește un centru comunitar eficient energetic destinat copiilor defavorizați din comunitatea locală. Saint-Gobain continuă parteneriatul cu asociaţia Habitat for Humanity România pentru construcţia acestui centru, ce are ca scop principal  prevenirea absenteismului școlar și îmbunătățirea performanței școlare a beneficiarilor. Peste 40 de voluntari Saint-Gobain au fost prezenți vineri, 5 iulie, pe şantierul faptelor bune, implicându-se activ în realizarea proiectului.

Totodată, Saint-Gobain România a furnizat materialele de construcţie din gamele ISOVER, Rigips şi Weber necesare acestui proiect.

Construcţia centrului comunitar a început în 2017 şi se va finaliza până la sfârşitul acestui an, peste 200 de copii din familii vulnerabile urmând să beneficieze de educație de calitate, hrană, consiliere vocaţională şi psihologică. Pe lângă sprijin social și educațional, proiectul este menit să încurajeze comunitatea locală să se implice în activitățile centrului. 

“Parteneriatul cu Habitat for Humanity România a devenit deja o tradiţie pentru noi, colaborarea noastră debutând încă din 2007 şi consolidându-se considerabil de-a lungul anilor. Fie că vorbim despre Casa Mihail, proiectul de la Vizureşti sau despre acest centru comunitar de la Buftea, în Habitat for Humanity am găsit întotdeauna un partener de încredere, alături de care putem sprijini dezvoltarea comunităţilor locale, în acord cu viziunea şi valorile Fundaţiei Saint-Gobain”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

„Ne dorim ca centrul comunitar pe care îl construim în Buftea să aibă un impact profund asupra vieții comunității defavorizate, să îi ajute pe copii să meargă cu plăcere la școală, să obțină note mai bune și să se dezvolte intelectual și emoțional. Totodată, ne bucurăm pentru parteneriatul nostru trainic, atât Fundația Saint-Gobain cât și organizația Habitat for Humanity împărtășind aceleași valori de implicare socială”, spune Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România. 

Prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives, înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.