CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul președinte al EURELECTRIC

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Energie Electrica si termica CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul președinte al EURELECTRIC

Consiliul Director al EURELECTRIC l-a desemnat pe CEO-ul Enel, Francesco Starace, în funcția de președinte al asociației, care reprezintă 3.500 de companii din sectorul electricității din Europa, pe o perioadă de 2 ani.

„Este o mare onoare să fiu noul președinte al EURELECTRIC, o asociație care oferă sectorului de electricitate european un rol de lider în tranziția energetică aflată în plină desfășurare. Sectorul energetic traversează o perioadă de transformare fără precedent, ca rezultat al inovației tehnologice, al descentralizării și trecerii către o economie mai verde. În calitate de Președinte al EURELECTRIC, vreau să asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic în poziționarea industriei electricității ca motor principal al politicilor europene în ceea ce privește abordarea provocărilor majore ale tranziției energetice”, a declarat Francesco Starace, citat într-un comunicat transmis de Enel.

EURELECTRIC reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea și competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relațiilor publice și promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societății europene. Asociația include 3,500 de companii din Europa cu o cifră de afaceri totală de 200 miliarde de euro și acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producția de energie electrică și piețele de energie la rețele de distribuție, clienți, precum și problemele de mediu și sustenabilitate.

Potrivit comunicatului, mandatul de doi ani al domnului Starace în calitate de președinte EURELECTRIC se va concentra pe trei priorități:

– schimbarea mentalității prin încoporarea sustenabilității în procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricității într-unul mai agil și proactiv, precum și implicarea tuturor părților interesate în tranziția energetică;

–  îmbrățișarea viitorului prin accelerarea electrificării și crearea unor modele de business intersectoriale;

– transformarea prezentului prin completarea integrării energiei regenerabile și dezvoltarea unor soluții sustenabile și incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

În linie cu prioritățile EURELECTRIC, digitalizarea și concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel a decis să investească 4,7 miliarde euro în următorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operațiuni și procese și pentru a îmbunătăți conectivitatea. Grupul va aduce îmbunătățiri și serviciului de relații cu clienții pentru a păstra și extinde baza de aproape 66 milioane clienți finali, cu obiectivul de a atinge o contribuție la EBITDA de 3 miliarde de euro în 2019. În plus, în jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevăzută pentru cheltuieli de capital în proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezintă investiții în sectorul energiilor regenerabile și în rețele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminării complete a amprentei de carbon în producția de energie până în 2050 și setează obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SGD 4- educație de calitate, SDG 7 – energie curată și la prețuri accesibile, SDG 8 – muncă decentă și creștere economică, SDG 13 – acțiune climatică).

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *