CEO va continua exploatarea în Cariera Roșia de Jiu. A obținut acordul de mediu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEO va continua exploatarea în Cariera Roșia de Jiu. A obținut acordul de mediu

Complexul Energetic Oltenia (CEO) anunță că a obţinut acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licenţă extins al obiectivului de investiţii “Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”.

Acordul, emis de APM Gorj, va permite asigurarea frontului de lucru şi plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce va contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarnă. Acesta are valabilitate pe toată perioada de realizare a proiectului.

“Pentru obţinerea acordului, compania a demonstrat că se încadrează în condiţiile impuse de legislaţia de mediu. Menţionăm că acordul anterior a fost anulat în octombrie 2019, ca urmare a contestaţiilor depuse de organizaţiile nonguvernamentale de mediu. Societatea va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii, precum cea de la Cariera Roşia de Jiu, să nu se mai repete. Cariera Roşia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul CEO şi asigură cărbunele necesar funcţionarii Electrocentralei Rovinari. În acelaşi timp, Cariera Roşia de Jiu este o componentă a ‘Planului de Restructurare şi Decarbonare 2020-2026’ pe care Complexul Energetic CEO îl va derula pe parcursul celor cinci ani, cu importanţă majoră în asigurarea continuităţii energiei produse pe bază de cărbune”, se precizează într-un coomunicat al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *