Romgaz: Cererea de finanțare a centralei Iernut, aprobată. Start la lucrări

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz: Cererea de finanțare a centralei Iernut, aprobată. Start la lucrări

Ministerul Energiei a aprobat cererea Romgaz privind finanțarea din Planul Național de Investiții a unei noi centrale pe gaze la Iernut.

termo-2

„Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA anunță comunicarea de către Ministerul Energiei în data de 18 ianuarie 2017 cu privire la aprobarea Cererii de finanțare pentru investiția ‘Ciclu combinat cu turbine pe gaz’, depusă în vederea atragerii de fonduri pentru investiții finanțate din Planul Național de Investiții”, se precizează în comunicatul transmis de companie  Bursei de Valori București.

În perioada următoare se va derula procesul de negociere între Romgaz și Ministerul Energiei cu privire la clauzele contractului de finanțare și graficul cererilor de rambursare.

La începtul lunii noiembrie 2016, Romgaz a semnat un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Termenul de finalizare a lucrărilor este 36 luni de la data intrării în vigoare a contractului, prevăzută în 5 zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanțare din fondurile PNI, potrivit unui anunț al Romgaz.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *