Scade prețul energiei electrice pentru populație din ianuarie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Scade prețul energiei electrice pentru populație din ianuarie

De la 1 ianuarie, prețul final al energiei electrice pentru populație ar putea scădea cu 2%, ca urmare a reducerii tarifelor de distribuție și transport, a declarat Marian Cernat, directorul în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), la o conferință de specialitate organizată de publicația Energy Center.

marian-cernat-anre

„O reducere a tarifelor de rețea (distribuție și transport — n.r.) va duce și la scăderea prețului final, în funcție de celelalte componente ale prețului final, care sunt: prețul energiei și taxele care se plătesc. Taxele rămân, de regulă, constante, dar prețul energiei este un preț de piață. Pentru clienții care beneficiază de serviciul universal, de care noi suntem responsabili în ceea ce privește prețul, ne așteptăm pentru perioada următoare la o mică reducere a prețurilor, ne așteptăm undeva la 2-3%”, a spus Cernat, citat de Agerpres.

„În perioada de iarnă, prețul crește față de perioada anterioară, iar la noi iarna este de regulă primul trimestru, deci ianuarie, februarie, martie, adică lunile cu cele mai mici temperaturi”, a precizat acesta.

Tarifele de distribuție și transport au o pondere de circa 30% în prețul final. „Deci, ne așteptăm la o reducere de cel mult 2-3 procente la prețul final”, a afirmat oficialul ANRE.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *