CET Govora vrea contract de 34 mil. euro pentru transport cărbune pe calea ferată

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CET Govora vrea contract de 34 mil. euro pentru transport cărbune pe calea ferată

CET Govora vrea să încheie un contract de 34 milioane euro pentru transportul a 8,4 milioane tone de cărbune pe calea ferată, pentru asigurarea stocului necesar pentru iarnă. Compania a încărcat în SEAP documentația tehnică în vederea atribuirii contractului de transport, cu o durată de derulare de 4 ani, se menționează într-un comunicat transmis de Euro Insol, administratorul judiciar. Anunțul se adresează operatorilor de transport și manevră feroviară, data limita de depunere a ofertelor fiind 6 octombrie.

Sursa foto: Compania CET Govora

CET Govora dispune de resursele financiare necesare pentru finanțarea activității curente, prin plata la scadență a tuturor furnizorilor de bunuri și servicii.  Au fost achitate toate creanțele curente către partenerii comerciali în cuantum de peste 510 milioane lei, spun reprezentanţii Euro Insol. Totodată, s-au aplicat măsurile de redresare economica, ce constau în: renegocierea contractelor comerciale cu furnizorii de bunuri și servicii, a contractelor de furnizare energie electrică și termică cu Oltchim și Ciech Soda Romania, restructurarea organigramei prin disponibilizarea personalului excedentar cu acordarea de plăți compensatorii și recuperarea creanțelor restante de la Ciech Soda Romania, Oltchim, C.N.T.E.E. Transelectrica și de la clienții racordați la sistemul de Termoficare Urbană.

CET Govora a înregistrat în primul semestru un profit net de 30,6 milioane lei, față de o pierdere de 5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *