CEZ Distribuţie: 3.806 acţiuni de depistare a furturilor de energie în 3 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ Distribuţie: 3.806 acţiuni de depistare a furturilor de energie în 3 luni

În ultimele 3 luni, un număr de 3.806 acţiuni în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost organizate de CEZ Distribuţie pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către consumatorii casnici şi agentii economici.

retea_de_distributie.jpg Ghid electric

Potrivit unui comunicat al companiei, sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice şi respectând prevederile legale în vigoare.

CEZ Distribuţie realizează controale periodice pe teren, iar consumatorul trebuie să verifice periodic propriul sistem. În perioada ianuarie – martie 2016, în cele 7 judeţe în care operează CEZ Distribuţie au fost verificate 3 806 locuri de consum şi au fost identificate 808 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, se menţionează într-un comunicat al companiei. Cele mai multe cazuri au fost depistate în Dolj – 363, Argel -157, dar şi Mehedinţi – 87, Olt – 66.

Reprezentanţii CEZ Distribuţie atrag atenţia că “este în interesul şi beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apelând Info Linia CEZ la numarul unic 0251 929, pentru ca aceste situaţii, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecţi, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienţilor, precum şi identitatea acestora sunt confidenţiale pe tot parcursul acţiunilor departamentului specializat”.

Sustragerea de energie constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte conform legilor în vigoare

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.