CEZ: Noua factură de energie electrică ajută clientul să plătească cât consumă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ: Noua factură de energie electrică ajută clientul să plătească cât consumă

Începând din această lună,  românii  vor primi factura de energie electrică, într-un nou format, unic la nivel național. Autoritatea  Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a impus tuturor furnizorilor să emită o factură unică de energie electrică.

3-factura-15-06-15-10-05-01model-factura-page-1

Noua factură are un format simplificat,  pe prima pagină existând principalele informații despre furnizor,  locul de consum, valoarea facturii, perioada facturată, data scadenței, numărul de telefon la care se poate transmite indexul autocitit. Pe paginile următoare sunt detaliile despre energia facturată  și alte componente reglementate legal.

Potrivit reprezentanților CEZ, noua factură va ajuta clientul să plătescă atât cât consumă – în cazul în care clientul transmite în perioada menționată pe factură indexul autocitit, următoarea factură va fi emisă conform indexului comunicat de acesta. În luna în care are loc citirea contorului de către operatorul de distribuție, aceasta are prioritate asupra indexului autocitit transmis de client.

Un alt element de noutate evidențiat de CEZ este faptul că în mediul urban clienții casnici neeligibili vor primi factura de energie electrică lunar, iar în mediul rural, clienții casnici neeligibili vor avea incluse pe factură și alte taxe reglementate legal pentru o evidență mai clară a facturilor primite.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.