CEZ România, energie pentru fapte bune. Maratonul Olteniei 2019 – o cursă pentru cauze sociale

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ România, energie pentru fapte bune. Maratonul Olteniei 2019 – o cursă pentru cauze sociale
  • Iubitorii de sport au întâlnire în zilele de 31 august – 01 septembrie, la Râmnicu Vâlcea
  • Taxele de participare, dublate de CEZ România pentru sprijin în educație pentru elevii din mediul rural, case noi pentru10 familii rămase fără locuințe în urma viiturilor, dotarea serviciului de ambulanță din jud. Vâlcea

Devenit tradiție atât pentru CEZ România, cât și pentru comunitatea de sportivi și voluntari create în jurul evenimentului, Maratonul Olteniei a ajuns anul acesta la a 7-a ediție. Crucea Roșie Vâlcea, Habitat for Humanity România și Fundația Progress vor fi beneficiarii Maratonului Olteniei 2019, iar concurenții vor avea și în acest an posibilitatea de a alege către ce cauză socială se îndreaptă taxele lor de participare. La final, sumele vor fi dublate de CEZ România, în beneficiul comunității locale.

Anul acesta, iubitorii de sport își dau întâlnire în zilele de 31 august – 01 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, declarată capitala Ținutului Maratonului. Alături de concurenți, susținătorii acestora dar și localnicii aflați în trecere prin parcul Zăvoi se vor bucura de zonele tematice din parc, muzică și voie bună, alături de cei dragi.

„Comunitatea locală are un loc special în cadrul activității noastre, atât la nivel operațional cât și prin prisma proiectelor noastre de responsabilitate socială. Maratonul Olteniei este un proiect de suflet pentru noi, care s-a dezvoltat armonios și si-a format propria comunitate de iubitori de sport și fapte bune. Ne bucurăm să vedem cum an de an inspirăm tot mai mulți oameni să ni se alature, să adopte un stil de viață sănătos și să dăuiască energie pentru bine”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„În cei 3 ani de existență, CODE Kids s-a transformat dintr-un proiect de inițiere în programare a copiilor din mediul rural, într-un program complex, prin care tinerii devin creatori de conținut, dezvoltă aplicații digitale și animații video. Nevoia de la care am pornit este din ce în ce mai vizibilă la fiecare întâlnire, din cele 95 de cluburi – elevii din mediul rural au nevoie de sprijin în educație, astfel încât să aibă aceleași șanse de dezvoltare precum cei din mediul urban. Tehnologia pe care o aducem în bibliotecile publice, mentorii care susțin workshopuri sau specialiștii care îi ajută să își rezolve temele, îi motivează să își rescrie viitorul.”, a afirmat Ovidiu Ana, Director Programe, Fundația Progress.

“Suntem bucuroși că misiunea Habitat for Humanity merge mai departe și la Maratonul Olteniei 2019. Mulțumim echipei de voluntari CEZ care va participa efectiv la programul nostru de construire accelerată de la Văideni, Vâlcea. Fondurile strânse la maraton vor fi direcționate către acest program. Cu ajutorul partenerilor noștri și cu sprijinul voluntarilor, 10 familii rămase fără locuințe în urma viiturilor din 2014 se vor muta în case noi și vor începe să ducă o viață decentă”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

„În ultimii 5 ani, am făcut eforturi susținute pentru a reconstrui activitatea umanitară în judetul Vâlcea. Cu sprijinul oferit la Maratonul Olteniei vom achiziționa echipamente și dispozitive moderne pentru dotarea serviciului de ambulanță, reușind astfel să creștem performanța serviciilor preventive, să intervenim corespunzător și să permitem accesul în mod egal la resursele de asistență și la spital”, a declarat Ion Cherascu, Director Crucea Roșie din România – Filiala Vâlcea.

Despre beneficiarii Maratonului Olteniei 2019

Fundația Progress – proiectul CODE Kids. Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala care piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/formarii, (e-) incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le implementeaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.

Maratonul Olteniei 2019 va sustine dezvoltarea proiectului CODE Kids al fundatiei, care are ca scop crearea unei miscari de coding si STEM in care copii, tineri si bibliotecari din mediul rural isi dezvolta competentele digitale si se implica in viata comunitatii din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Initiativa presupune dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei (judetele Arges, Gorj, Valcea), precum si un program in care 9 mentori CEZ Vanzare vor sustine workshop-uri de competente non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vanzari).

Habitat for Humanity Romania – proiect de construire case in comuna Vaideeni. Habitat for Humanity Romania este cel mai mare ONG din Romania in domeniul locuirii sociale, care are drept misiune eradicarea locuirii precare si lipsa de adapost.

ONG-ul a reusit sa ajute din 1996, peste 91.600 de oameni sa aiba o casa decenta, sa isi imbunatateasca conditiile de locuit si sa fie mai bine pregatiti in fata unor posibile dezastre naturale sau casnice.

Habitat for Humanity construieste cu ajutorul voluntarilor romani – angajati ai companiilor care ne sponsorizeaza proiectele – si voluntari straini veniti din toata lumea pentru a contribui la imbunatatirea conditiilor de locuire din Romania.

Sustinerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va fi directionata catre programul de construire case, derulat de Habitat for Humanity. Proiectul va include si o componenta de voluntariat intern, intrucat o echipa de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case in comuna Vaideeni, judetul Valcea, care au fost afectate de inundatiile din anul 2014.

Cruce Rosie Valcea – echipamente si dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanta. Crucea Rosie Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

In 2017, in urma sprijinului Maratonului Olteniei, filiala Crucea Rosie Valcea s-a axat pe infiintarea unui serviciu local de ambulanta, care a fost dotat si autorizat de catre Ministerul Sanatatii ca dispozitiv medicat tip A2. Serviciul de ambulanta al filialei Crucea Rosie Valcea va beneficia de echipamente si dispozitive medicale noi (echipament pentru manevrarea, imobilizarea si transportul pacientului; aparatura / echipamente pentru resuscitare – respiratie; aparatura monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente / solutii; materiale sanitare), cu sprijinul Maratonului Olteniei 2019.

Editia din 2019 a Maratonului Olteniei este organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem si RC Europe; Ciga Energy in calitate de partener Gold; LeasePlan, StarStorage, Fine Business Consulting, ALM Power, Electroalfa, Epure Lizac, Comranado, Inform Lykos, Energobit, Venturo, Heinner, in calitate de parteneri Silver, fiind sustinuta de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevarul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) si Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Mai multe detalii despre Maratonul Olteniei 2019, puteți regăsi accesând www.maratonulolteniei.ro

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania si High Tech Clima.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *