CEZ România investește în școli verzi. A instalat panouri fotovoltaice la 10 licee și școli

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ România investește în școli verzi. A instalat panouri fotovoltaice la 10 licee și școli

CEZ a montat un sistem de panouri fotovoltaice la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, o clădire de patrimoniu național. Acesta este cea de-a zecea instituție de învățământ din țară care se va alimenta din surse 100% regenerabile cu sprijinul CEZ.

Cu o istorie de peste 100 de ani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” este cunoscut în județ pentru rădăcinile sale antice. Prin instalarea centralei fotovoltaice cu o putere de 15 kWp, CEZ completează harta instituțiilor de învățământ din România care își conturează un viitor sustenabil și se alimentează cu energie curată. 

De la începutul anului, Grupul CEZ în Romania a investit 145.000 de euro de #EnergieVerde, care s-au concretizat în alte 8 sisteme de panouri fotovoltaice. Beneficiarii direcți sunt: Liceul Astra Pitești, Liceul Tehnic Energetic Craiova, Liceul Energetic Târgu Jiu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Valcea, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșita. Anterior, în 2019, CEZ Romania a „schimbat pe verde” viitorul copiilor de la Școala Gimnazială din Mușatești, Argeș.

 „În ultimii ani, echipa noastră a dezvoltat multiple proiecte care sprijină educația și prin care ne-am asumat responsabilitatea pentru viitorul generațiilor actuale. Județul Constanța rămâne un etalon al energiei verzi, fiind și locul în care operăm cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa și în care am marcat premiere mondiale alături de #GeneratiaVerdeCEZ”, spune Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

„Energia solară reprezintă soluția unui viitor curat și suntem mândri ca la proiectele colegiului nostru centenar s-a adăugat această nouă și impresionantă realizare: statutul de școală verde, independentă energetic, cu posibilitatea de a fi un exemplu pentru comunitate, deoarece educația spre mediu pe care elevii nostri o primesc are o reprezentare practică în centrala fotovoltaică. Mulțumim pentru oportunitatea de a face parte din viitorul verde al României!”, a precizat prof. Ibadula Bianca, Director Adjunct în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Constanța.

Detalii tehnice despre investiție:

  • puterea instalată a unui panou este de 285 W;
  • numărul total de panouri care formează kitul fotovoltaic de 15 kWp este de 54 bucăți;
  • greutatea panoului este de aproximativ 18 kg;
  • greutatea estimată a kitului fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 972 kg;
  • suprafață estimată ocupată de kitul fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 100 mp.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *