CEZ România obține distincția Gold Recognition în cadrul Corporate Sustainability & Transparency Index

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ România obține distincția Gold Recognition în cadrul Corporate Sustainability & Transparency Index

Rezultatele de sustenabilitate obținute de CEZ în 2021 înregistrează un punctaj de 94 de puncte din 100, obținând și de această dată cea mai înaltă poziție într-un clasament complex, unic la nivel național privind gradul de transparență și performanță în atingerea țintelor și obiectivelor companiilor de sustenabilitate.

“Rămânem #OameniiFaptelor, dedicați țintelor noastre de sustenabilitate atât la nivel operațional, cât și la nivel de raportare transparentă. Faptul că am obținut și de această dată distincția Gold Recognition ne oferă încredere că suntem pe drumul cel bun, dar mai ales motivație și curaj pentru a ajunge la obiective și mai ambițioase”, a declarat Angelica Barbu, Director Divizia Oameni și Brand.

Ce reprezintă de fapt această distincție?

CST Index se bazează pe un instrument de evaluare aliniat la cele mai importante standarde din domeniul sustenabilității, precum Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD), GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards) și altele. Informațiile evaluate în acordarea acestei distincții se referă la guvernanță corporativă, informații privind diversitatea și aspecte care reflectă impactul economic, de mediu și social al companiei.

Analiza a fost realizată în baza a 78 de indicatori de sustenabilitate, din 10 categorii:

Diversitate

Impact economic

Schimbări climatice

Mediul înconjurător

Drepturile omului și politica anti-corupție

Produse și marketing responsabil

Angajator responsabil

Investiții în comunitate

Lanțul de aprovizionare

Guvernanță corporativă

De asemenea, în luna iulie, raportul CEZ de sustenabilitate a fost certificat la nivel internațional de Global Reporting Initiative (GRI), pentru modul în care ilustrează parcursul companiei de dezvoltare durabilă în 2021. CEZ a obținut 5 certificări GRI consecutive pentru rapoartele sale de sustenabilite, o dovadă în plus a consecvenței cu care își urmărește țintele de sustenabilitate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *