CEZ România și Asociația Little People oferă Chatbot-ul Leul Curajos, o soluție digitală pentru copiii bolnavi de cancer

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ România și Asociația Little People oferă Chatbot-ul Leul Curajos, o soluție digitală pentru copiii bolnavi de cancer

În săptămâna dedicată Sănătății Mintale, CEZ România și Asociația Little People continuă să îmbunătățească calitatea vieții copiilor aflați în tratament activ. Chatbot-ul Leul Curajos este o inițiativă care propune o abordare personalizată a nevoilor pacienților oncopediatrici aflați în izolare, ajutându-i să rămână conectați la activitățile terapeutice și educaționale de zi cu zi.

În contextul generat de pandemia COVID-19, de izolare și limitare a interacțiunii umane, copiii bolnavi de cancer din România se confruntă des cu provocări de natură psiho-emoțională, nevoia continuării serviciilor de sprijin psihosocial devenind esențială. În acest sens, CEZ România s-a alăturat inițiativei Asociației Little People România de a aduce o schimbare în bine prin dezvoltarea Chatbot-ului Leul Curajos.

Prin intermediul Facebook Messenger și folosind funcții automatizate, îndrăgitul prieten al copiilor este disponibil să-i ajute să depășească emoțiile dificile asociate bolii și spitalizării. Acesta îi ascultă, le răspunde la întrebări, le trimite informații care să-i pregătească pentru procedurile medicale, îi implică în activități, le transmite povești educative și terapeutice, oferindu-le grija de care au nevoie.

Până în acest moment, 115 pacienți au fost înregistrați în program de la implementare, iar numărul continuă să crească. Programul de activități online este disponibil gratuit pentru copiii bolnavi de cancer și poate fi accesat pe: www.facebook.com/LeulCurajosChat.

În orice moment și circumstanțe, energia vine de la oameni

„Implicarea noastră reprezintă o continuare a colaborării cu Asociația Little People România, prin care aducem energie pentru bine în viața copiilor, familiilor și cadrelor medicale, ajutându-i să depășească provocările de zi cu zi. Chat-ul Leul Curajos este o soluție care ne dă încredere în potențialul tehnologiei și ne demonstrează că și în astfel de situații rămânem împreună, mai puternici pentru cei care au atât de mare nevoie de noi.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„Leul Curajos este acum la un click distanță, pentru a-i ajuta pe copii să facă față emoțiilor dificile asociate bolii și spitalizării fiind disponibil să comunice cu ei 24/7. Îi ascultă pe pacienți și le răspunde la întrebări. Adițional le trimite, într-o manieră conversațională, informații care să-i pregătească pentru procedurile medicale, îi implică în activități de meditație ghidată și relaxare, le transmite povești terapeutice, oferindu-le suportul, grija și atenția la sănătatea lor emoțională’ – a declarat Katie Rizvi, fondator & CEO Asociația Little People România.

Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților locale și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltarea locală.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *