CEZ Vânzare oferă 450 de tablete, internet timp de doi ani și instruire digitală elevilor vulnerabili

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ Vânzare oferă 450 de tablete, internet timp de doi ani și instruire digitală elevilor vulnerabili

CEZ Vânzare s-a alăturat Organizației Salvați Copiii România în desfășurarea unei  ample initiative de sprijinire a educatiei copiilor proveniți din medii defavorizate, aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială. În contextul începerii unui an școlar marcat de pandemia COVID-19, CEZ Vânzare a oferit 450 de tablete, internet timp de doi ani și instruire digitală pentru toți cei implicați în demersul educativ – copii, părinți și profesori din județele Argeș, Dolj, Iași, Timiș, Caraș-Severin și Constanța.

,,Initiativa noastra vine ca un raspuns la cifrele ingrijoratoare care descriu situatia actuala a accesului la educatie in comunitatile vulnerabile. Sustinem aceasta cauza prin multe dintre proiectele noastre. Ne bucuram ca ne-am indeplinit si aceasta promisiune pentru viitor, generand o schimbare pozitiva pentru cei mai afectati elevi din comunitatile noastre, care speram ca pot incepe acum scoala cu mai multe sanse in fata invataturii si mai ales in fata unui viitor mai bun, asa cum ni-l dorim pentru ei”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ Romania.

Pentru un impact pozitiv pe termen lung, la inceputul anului scolar 2020-2021, copiii, parintii, dar si cadrele didactice vor lua parte la o serie de traininguri speciale, sustinute de specialistii Salvati Copiii Romania. La sesiunile de instruire, beneficiarii vor invata cum sa foloseasca noile dispozitive pentru a invata online si a accesa resurse educationale utile atat la scoala, cat si acasa.

,,Trebuie sa ne asiguram ca toti copiii vor participa la educatie, odata cu 14 septembrie, fara ca vreo situatie de discriminare si marginalizare sociala sa se repete. Am lucrat cu copiii vulnerabili de indata ce ni s-a permis accesul in scoli, pentru a restabili dreptul la educatie si pentru a recupera decalajele. Este esential ca toti copiii sa aiba mijloacele tehnice necesare pentru a nu fi lasati in afara scolii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al Salvati Copiii Romania.

Promisiunea pentru viitor continua si dupa inceperea noului an scolar. Oricine poate „face o promisiune” unui copil, alegand produsul CEZ Verde. Mai multe detalii despre aceasta initiativa se gasesc pe platforma www.promisiuneaverde.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *