CEZ Vânzare, mesaj către clienți: Atenție sporită la SMS-urile primite de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ Vânzare, mesaj către clienți: Atenție sporită la SMS-urile primite de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei

CEZ Vânzare le recomandă clienților săi să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei.

Pentru a evita situațiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuiește clienții să acorde atenție sporită mesajelor prin care sunt informați că:

– vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare;

– furnizorul CEZ Vânzare și-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/ gaze naturale din piață;

– prețurile și clauzele contractuale deja agreate se modifică;

– partea de contractare/ recontractare a clienților se desfășoară prin intermediul unor parteneriate cu alți furnizori de energie electrică/ gaze naturale cunoscuți, din piață.

 Important! Clienții nu trebuie să acceseze link-urile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează link-uri pentru efectuarea plății, se folosește aplicația My CEZ: https://mycez.cezinfo.ro/

Cum se pot asigura clienții că mesajul de plată este venit din partea furnizorului sau că interacționează cu angajații/partenerii CEZ?

În cazul mesajelor primite pe telefonul mobil:

  • mesajul trebuie să aibă ca expeditor numele CEZ Vânzare;
  • este specificat codul de client și suma exactă restantă de plată.

În cazul vizitelor persoanelor care pretind a fi din partea companiei:

  • persoanele în cauză prezintă legitimații și ordine de serviciu;
  • prezintă foarte clar scopul vizitelor și conținutul documentelor prezentate;
  • documentele includ informațiile de identificare ale furnizorului CEZ Vânzare, logo-ul companiei, canalele oficiale de comunicare, care pot fi comparate cu informațiile din facturile de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare, pentru un plus de certitudine.

În cazul în care există suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea mesajului, CEZ Vânzare recomandă verificarea acestuia direct cu furnizorul. Orice mesaj provenit de la o alta sursă decât cele menționate mai jos poate reprezenta o formă de activitate infracțională care are ca scop obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar sau informații referitoare la carduri de credit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.