CEZ Vânzare recomandă clienților să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ Vânzare recomandă clienților să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare recomandă clienților să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei. Toate mesajele text (SMS) venite din partea CEZ Vânzare menționează numele companiei ca expeditor. SMS-urile nu conțin link-uri directe pentru efectuarea plăților, ci doar linkuri care direcționează către contul de client My CEZ, precizează compania.

Pentru a evita situațiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuiește clienții să acorde atenție sporită mesajelor prin care sunt informați că vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare.

În cazul mesajelor text (SMS) trimise de către CEZ Vânzare:

 Mesajele au ca expeditor adresa CEZ VÂNZARE: formulele precum „Cez Vânzare”, „cez vanzare” sau „Cez” sunt întotdeauna false și reprezintă o tentativă de fraudă;

 Mesajele conțin linkuri care direcționează către aplicația My CEZ pentru plată, în niciun caz către alte platforme de plată: link-urile atașate în mesaje care solicită introducerea datelor personale sau datele unui card bancar reprezintă tentative de fraudă.

 Mesajele trasmise de către CEZ Vânzare sunt personalizate și conțin codul de client aferent.

Important! Furnizorul CEZ Vânzare utilizează doar link-ul care direcționează către contul My CEZ pentru plată. Nu accesați alte tipuri de link-uri!

În cazul în care există suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea unui mesaj, se recomandă verificarea acestuia direct cu furnizorul.

Orice mesaj provenit de la o altă sursă decât cele menționate poate reprezenta o formă de activitate infracțională care are ca scop obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar sau informații referitoare la carduri de credit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *