Chinezii de la CEFC preiau Rompetrol până la sfârşitul lunii iunie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Chinezii de la CEFC preiau Rompetrol până la sfârşitul lunii iunie

CEFC China Energy Company Ltd ar putea finaliza preluarea KMGI (fostul Rompetrol Group) de la KazMunayGas până la sfârşitul lunii iunie, oferindu-i Chinei acces la piaţa energetică a ţării balcanice şi în Uniunea Europeană, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

rompetrol-300x160

CEFC va achiziţiona o participaţie de 51% în KMGI de la KazMunayGas National, care va păstra restul participaţiei, fiind aşteptate aprobări din partea autorităţilor locale şi ale UE, a afirmat Alexey Golovin, vicepreşedinte senior al KMGI.

„La nivel global, strategia este aceea de a construi un pod între Est şi Vest, iar acum, avându-i pe cei de la CEFC de partea noastră, un investitor financiar puternic, putem da viaţă acestui proiect”, a declarat Golovin, responsabil de dezvoltare corporativă şi strategie în cadrul KMGI, citează Agerpres. Potrivit oficialului KMGI, capacitatea rafinăriei Petromidia a KMGI, deja cea mai mare din România, ar putea creşte până la 7-8 milioane de tone de ţiţei pe an, de la aproximativ 5 milioane de tone în prezent.

KMGI, care operează lanţul de benzinării Rompetrol şi două rafinării, planifică pentru acest an investiţii in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, care în mare parte vor fi axate pe operaţiunile companiei din România, a declarat Golovin pentru Bloomberg.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *