Cine conduce companiile energetice? De la Primăria Capitalei a trecut pe la DNA pentru a ajunge la Hidroelectrica. Bogdan Sosoaca este noul membru în Directorat

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cine conduce companiile energetice? De la Primăria Capitalei a trecut pe la DNA pentru a ajunge la Hidroelectrica. Bogdan Sosoaca este noul membru în Directorat

Așa cum ne-am obișnuit, continuă numirile pe alte criterii decât cele de competențe profesionale la conducerea celor mai importante companii energetice. O schimbare de ultimă oră a avut loc în Directoratul Hidroelectrica. Bogdan Sosoaca este noul membru, ce îl înlocuiește pe Mihai Val Zdru. Propunerea a fost făcută de Comitetul de remunerare si nominalizare în noiembrie anul trecut.

Cine este Bogdan Sosoaca? Fost Director executiv în Direcția Investiții din cadrul Primăriei Capitalei. Potrivit Hotnews, în 2014, a fost trimis in judecată de către DNA, alături de alți funcționari, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave într-un caz de retrocedare ilegală a unui teren din Bucuresti, cu un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro. În luna iunie a anului trecut, foștii funcționari din Primăria Capitalei au fost achitați de Curtea de Apel București, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Prin urmare, în prezent, din Directorat fac parte: Bogdan Nicolae Badea – Președinte, marian Bratu și Bogdan Sosoaca – membri.

În zilele următoare se va decide și componența Consiliui de Supraveghere. În data de 9 ianuarie, acţionarii Hidroelectrica sunt solicitați să-i revoce din funcţie pe membrii CS, al căror mandat expiră pe 18 ianuarie. Din documentele companiei reiese că acţionarul majoritar, Ministerul Energiei, propune aceleaşi persoane ca membrii provizorii ai CS Hidroelectrica. La fel și Fondul Proprietatea, care o propune tot pe Oana Truţă, chiar dacă aceasta a fost demisă o dată cu iniţierea de către Hidroelectrica a unei acţiuni în instanță.

Astfel, noile propuneri ale Ministerului Energiei pentru membrii provizorii CS sunt: Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Liviu Nistoran, Andreea Lambru, Andreea Negru, Laurenţiu Dan Tudor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *