Laurențiu Ciobotărică, noul Director General al CE Oltenia. Ciurel, demis de Consiliul de Supraveghere

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Laurențiu Ciobotărică, noul Director General al CE Oltenia. Ciurel, demis de Consiliul de Supraveghere

Ministrul Grigorescu, apel la profesioniștii din domeniul energetic: Vom începe o campanie de recrutări pentru companiile de stat la care suntem acționari

Laurențiu Ciobotărică este noul Director General al Complexului Energetic Oltenia. Consiliul de Supraveghere l-a demis ieri pe Laurențiu Ciurel, care conducea compania de la înființarea acesteia, din 2012. În urma analizei, Consiliul de Supraveghere a decis revocarea din funcția de director general a domnului Laurențiu Ciurel. Motivele demiterii constau în nerealizarea criteriilor de performanță asumate de fostul director, se precizează într-un comunicat semnat de președintele Consiliului de Supraveghere, Cristian Eugen Radu. În ziua demiterii, Ciurel a declarat, la un post de televiziune local, că va contesta decizia în Instanță, ferm convins că va câștiga mulți bani!

Consiliul de Supraveghere a luat decizia revocării lui Ciurel după ce, la propunerea Ministerului Energiei, au fost numiți 3 membri noi, și anume: Elena Popescu, Valeriu Ivan și Cornel Bobâlcă. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care sunt gestionate de către conducerea CE Oltenia proiectele de modernizare a unor grupuri energetice. „Avem o serie de dezamăgiri. Doar două dintre proiectele de modernizare grupuri energetice din cinci sunt finalizate”, a spus acesta.

Ciobotarica

Conducerea executiva a CE Oltenia va fi asigurată de ceilalți membri ai directoratului, coordonați interimar de Laurențiu Ciobotărică, director Divizie Financiară în cadrul companiei. Acesta are o experiență de peste 15 ani în sectorul energetic și de 17 ani în domeniul financiar. A lucrat în cadrul companiei Distrigaz, subsidiară a comapniei GDF Suez, deținând pe rând funcțiile de contabil șef, contabil șef regional și director financiar adjunct. Din 2010 până în luna iulie a ocupat funcție de Chief Financial Officer în cadrul Instal Service Tehnology din București.

Ministrul Grigorescu, pe contul de Facebook: Nu a venit timpul pentru ultima tonă de carbune din mineritul românesc

Nu a venit timpul pentru ultima tonă de carbune din mineritul românesc. Vă asigur că procesul de recrutare este primul pas important într-un plan de consolidare a respectabilității acestui domeniu vital pentru noi, care este mineritul din România, a declarat ministrul Grigorescu pe contul său de Facebook.

„Situația are firescul ei deoarece nu ne-am obișnuit încă să facem recrutări și promovări care să fie fundamentate, de fiecare data, exclusiv pe criterii profesionalism. Sunt conștient că nu se pot face schimbări peste noapte și că rezultatele nu apar imediat. Dar vom începe o campanie de recrutări pentru companiile de stat la care suntem acționari pentru a ne asigura că îi găsim pe cei potriviți pentru posturile de conducere, oameni care să întărească prin priceperea lor societatile pe care le vor conduce, care să aibă grijă de locurile de muncă și prin actele lor să se asigure că tradiția sectorului energetic romanesc, inclusiv a cărbunelui, să se păstreze.Cred în echilibru atunci când privim către strategia energetică națională și acest echilibru nu poate fi asigurat fără exploatările de cărbune. Dar ca ele să își găsească locul firesc în energia românească avem nevoie de companii sănătoase, funcționale și conduse transparent. Aș vrea să priviți aceste cuvinte ca un apel la profesioniștii din domeniu, cu experiență îndelungată sau aflați la începutul carierei, pe care îi invit să ni se alăture în demersul nostru de transparentizare a sectorului mineritului. Vă asigur că procesul de recrutare este primul pas important într-un plan de consolidare a respectabilității acestui domeniu vital pentru noi, care este mineritul din Români”, a scris Grigorescu pe contul său de Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *