Claudiu Creţu este noul director general al Companiei Municipale Termoenergetica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Claudiu Creţu este noul director general al Companiei Municipale Termoenergetica

Administratorul special al Elcen, Claudiu Creţu, este director general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB). Consiliul de Administraţie al companiei l-a desemnat în această funcție pe 24 iunie.

„Numirea mea în această funcţie vine într-un moment critic şi decisiv pentru sistemul centralizat de încălzire din Bucureşti. Sunt necesare acţiuni urgente pentru reabilitarea acestui sistem aflat în prezent într-o situaţie dramatică, este nevoie de o nouă viziune strategică, integrată, de o abordare eficientă a sistemului, în integralitatea sa, astfel încât să se poată realiza, fără întârziere, acţiunile esenţiale pentru creşterea performanţei acestui serviciu public. Echilibrarea sistemului de producere şi distribuţie/transport al energiei termice va asigura atragerea fondurilor disponibile pentru finanţarea investiţiilor şi va facilita transferurile de tehnologie, ceea ce va permite o abordare cu succes a problemelor operaţionale şi financiare”, a declarat Claudiu Creţu.

Obiectivele sale sunt:

– Comunicarea deschisă, promptă, onestă şi transparentă cu locuitorii Capitalei şi cu mass-media, clienţi, parteneri de afaceri, prin setarea unor ţinte clare şi transmiterea de informări săptămânale cu privire la starea sistemului şi la modalitatea de soluţionare a avariilor.

– Dezvoltarea unei platforme digitale bidirecţionale de interacţiune cu cetăţeanul prin care opinia publică să fie permanent informată cu privire la statusul şi soluţiile identificate pentru rezolvarea problemelor.

– Pregătirea pentru următorul sezon rece prin prioritizarea şi accelerarea lucrărilor în funcţie de zonele critice.

– Conceperea în termen de maxim 2 luni a unui plan integrat, care să crească performanţa şi eficienţa energetică globală a sistemului, precum şi identificarea surselor de finanţare.

– Deschiderea către colaborarea cu mediul academic şi îmbunătăţirea comunicării cu profesorii experimentaţi din cadrul UPB, ASE etc.

– Deschiderea către mediul de afaceri – pentru sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon în comunitatea bucureşteană.

Claudiu Crețu a făcut parte, timp de şapte ani, din top managementul celor două companii care sunt parte integrantă a aceluiaşi sistem – Elcen şi RADET (actualmente Termoenergetica).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *