CNU primește 7 milioane lei din ajutorul de urgență pentru plata salariilor și utilităților

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CNU primește 7 milioane lei din ajutorul de urgență pentru plata salariilor și utilităților

Compania Națională a Uraniului – CNU va primi 7 milioane lei din ajutorul de urgență, tranșa a doua, pentru plata de urgență a salariilor și utilităților. ”Comisia constituită la nivelul Ministerului Energiei pentru deblocarea tranșei a doua din  ajutorul de urgență destinat Companiei Naționale a Uraniului a decis avizarea pozitivă a sumei de 7 milioane lei către CNU. Suma menționată va fi folosită pentru plata de urgență a salariilor angajaților CNU și pentru achitarea contravalorii utilităților”, a anunțat Ministerul Energiei.

Restul fondurilor de până la 14,8 milioane lei vor fi transferate în contul CNU după ce vor fi analizate documentele puse la dispoziția ministerului de către companie privind modul în care a fost cheltuită prima tranșă din ajutorul de urgență.

Şase membri ai Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) au intrat, luni, în greva foamei, la sediul Ministerului Energiei, pentru că angajaţii nu şi-au mai primit salariile de două luni şi jumătate, în timp ce alţi peste 700 de angajaţi ai CNU au oprit lucrul, potrivit News.ro.

În 2016, pentru CNU s-a aprobat un ajutor de salvare, în limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioadă de şase luni, prima tranşă în valoare de 47,2 milioane de lei fiind acordată anul trecut.

Oficialii Ministerului Energiei s-au angajat să prezinte parlamentarilor Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților planul de restructurare pentru Compania Națională a Uraniului – CNU până la finele lunii martie. “Planul de restructurare este în lucru la companie. Este pe final. Trebuie să luăm decizii în concordanță cu strategia energetică. Vorbim despre un program care nu are de-a face cu acordarea ajutorului de salvare. Solicit sprijinul dvs pentru ușurarea  situației companiei, ulterior planul de restructurare să vină de așa manieră să salveze compania. Ca acționar, vă asiguram că vom veghea la îndeplinirea acestui plan”, le-a spus deputaților Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

CNU urmează să disponibilizeze peste 300 de salariaţi şi se confruntă cu grave probleme financiare.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *