Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil invită întreprinderile inovatoare să construiască împreună industria hidrogenului regenerabil din Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil invită întreprinderile inovatoare să construiască împreună industria hidrogenului regenerabil din Europa

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil lansează Carta politică a Coaliției pentru integrarea hidrogenului regenerabil în Europa și pentru a plasa continentul în fruntea cursei mondiale pentru soluții ecologice. Coaliția a câștigat sprijinul celor mai inovatoare și ambițioase companii din întregul lanț energetic.

Carta politică a Coaliției stabilește fundamentele politice esențiale pentru a permite extinderea și absorbția pe piață a hidrogenului regenerabil produs prin electroliză și electricitate regenerabilă.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a transmis: „Hidrogenul regenerabil va avea un rol cheie într-un sistem energetic durabil, eficient și modern al UE. Oferă o oportunitate importantă pentru Europa de a stimula redresarea ecologică, de a crea locuri de muncă și de a fi liderul mondial în tehnologiile de energie curată. Anul trecut, Comisia și-a lansat ambițioasa strategie privind hidrogenul și sunt foarte fericit să văd că sectorul privat ia măsuri. Trebuie să stimulăm toate verigile din lanțul valoric european al hidrogenului și tocmai acest lucru și-a propus Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil prin carta publicată astăzi.”

„Europa s-a angajat să-și decarbonizeze sistemul energetic. Electricitatea regenerabilă joacă un rol important. Dar unele sectoare nu pot fi electrificate. Pentru acestea, hidrogenul regenerabil este veriga lipsă. Energia eoliană reprezintă deja 16% din energia electrică a Europei. Dar Europa va avea nevoie de mai multe parcuri eoliene pentru a satisface cererea de energie electrică regenerabilă și pentru a-și îndeplini aspirațiile de a fi lider mondial în tehnologia și soluțiile de hidrogen regenerabil”, a declarat Giles Dickson, CEO al WindEurope.

Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, a continuat: „Atingerea obiectivelor acordului european necesită implementarea de proiecte de energie regenerabilă pe întregul continent. Fiind cea mai rentabilă tehnologie energetică din istorie, energia solară este gata să contribuie la această țintă ambițioasă. Cu toate acestea, atingerea decarbonizării complete a Europei necesită hidrogen regenerabil pentru a completa electrificarea directă. Pentru a sprijini locurile de muncă și hidrogenul pe bază de energie regenerabilă avem nevoie ca rețele electrice din UE să fie mai puternice și să existe proceduri de autorizare standardizate. Acest lucru va permite Europei să-și mențină titlul de lider mondial în această tehnologie a viitorului.”

Ann Mettler, vicepreședinte pentru Europa la Breakthrough Energy, a adăugat: „Prin acordul asupra acestei carte politice, susținătorii Coaliției pentru Hidrogen Regenerabil au arătat că sunt o forță.  Aceștia aduc o nouă voce antreprenorială în dezbaterile de politici din Uniunea Europeană într-un moment în care potențialul hidrogenului regenerabil de a contribui la atingerea obiectivelor climatice ambițioase ale blocului devine tot mai clar în fiecare zi. Este timpul ca factorii de decizie din UE să colaboreze cu această Coaliție pentru a contribui la accelerarea dezvoltării și extinderii unei industrii inovatoare, rezistente în viitor, care se află într-un moment crucial. Acest lucru poate contribui la redresare, la reducerea emisiilor de carbon și la crearea de locuri de muncă.”

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil invită toate întreprinderile inovatoare și ambițioase cu idei asemănătoare, de la furnizori de energie și tehnologie, start-up-uri, antreprenori și până la participanți din sectoarele relevante, angajate în atingerea neutralității climatice până în 2050, să semneze Carta politică și să adere la Coaliție pentru a construi industria hidrogenului regenerabil din Europa.

Carta politică este disponibilă aici.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *