Colpas iminent: CE Hunedoara riscă să-și întrerupă activitatea

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Colpas iminent: CE Hunedoara riscă să-și întrerupă activitatea

Furnizarea agentului termic pentru populația din Valea Jiului şi Municipiul Deva, în pericol

Administrația CE Hunedora: Protecţia insolvenţei reprezintă ‘ultima şansă’ pentu companie și salariaţii acesteia

Prelungirea termenului de judecată, până la 27 decembrie, pentru intrarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în procedură de insolvenţă echivalează cu colapsul societăţii, avertizează conducerea companiei.

Tribunalul Hunedoara a amânat luni termenul de judecată pentru cererile de declanșare a procedurii de insolvență la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), procesul urmând să se judece pe 27 decembrie. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a explicat, pentru Agerpres, că instanța de judecată a conexat luni cererile prin care CEH și creditorii societății solicită declararea insolvenței și a respins cererea de intervenție în interes propriu a Sindicatului ‘Noroc Bun’ de la Mina Livezeni.

Complex-Energetic-Hunedoara

Într-un comunicat, administraţia companiei precizează că situaţia financiară a CEH se agravează cu fiecare zi, iar lipsa banilor face imposibilă achiziţia de materiale de strictă necesitate, fără de care compania nu va mai putea extrage cărbune şi nici să producă energie electrică. ‘Având în vedere faptul că situaţia financiară şi economică a societăţii se agravează cu fiecare zi în care lipsa de lichidităţi face imposibilă achiziţionarea materiilor prime şi materialelor de strictă necesitate şi fără de care societatea nu va mai putea continua să extragă cărbune, să producă energie electrică şi să furnizeze agentul termic necesar încălzirii populaţiei în Valea Jiului şi Municipiul Deva, termenul de 27.12.2016 echivalează cu colapsul societăţii’, se precizează în comunicatul CE Hunedoara.

În acest context, conducerea CEH anunță că a depus în instanţă o cerere prin care solicită preschimbarea termenului la care Tribunalul Hunedoara va judeca solicitarea de intrare în procedură de insolvenţă a societăţii. În opinia administraţiei, protecţia insolvenţei reprezintă ‘ultima şansă’ pentu CEH şi salariaţii companiei.

Decizia instanței i-a determinat pe liderii Sindicatului ‘Muntele’ să se reunească în sediul companiei în așteptarea unei explicații din partea conducerii CEH.

Cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei către diverşi furnizori, CEH a solicitat intrarea în insolvenţă pentru a treia oară în acest an, decizia urmând să fie luată de o instanţă a Tribunalului Hunedoara.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *