Comandament de iarnă la DEN: România nu se confruntă cu probleme deosebite în acest moment

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Comandament de iarnă la DEN: România nu se confruntă cu probleme deosebite în acest moment

România nu se confruntă cu probleme deosebite în acest moment. Reţelele de transport ale gazelor naturale şi sistemul naţional de transport gaze şi energie electrică funcţionează în parametrii normali., a precizat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Niculae Havrileţ.Ieri a avut loc o întâlnire a Comandamentului de Iarnă la sediul Dispeceratului Energetic Naţional.

„Evaluarea făcută cu această ocazie a relevat faptul că, în acest moment, România nu se confruntă cu probleme deosebite. Reţelele de transport ale gazelor naturale şi sistemul naţional de transport gaze şi energie electrică, reţelele de mare importanţă, funcţionează în parametrii normali. Însă există o mobilizare bună astfel că s-au format din timp echipe operative pentru intervenţii pe teren în cazul în care va fi necesară asistenţa lor. Nu în ultimul rând, le-am solicitat companiilor şi instituţiilor care au responsabilităţi în asigurarea producţiei şi furnizării de energie electrică, gaze naturale şi energie termică în sezonul rece, să păstreze o comunicare permanentă între echipele de intervenţie şi Dispecerul Energetic Naţional”, a afirmat Havrileţ, citat într-un comunicat al ministerului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod roşu de viscol, valabile din această seară şi până joi dimineaţa în opt judeţe, şi alte avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ninsori viscolite ce vizează mare parte din ţară, scrie Agerpres.

În funcție de evoluția vremii din aceste zile (miercuri și joi) ne vom reuni pentru noi sesiuni ale Comandamentului de Iarnă, a mai spus Niculae Havrileț.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.