Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: UE nu poate să  închidă graniţele pentru importurile de panouri fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: UE nu poate să  închidă graniţele pentru importurile de panouri fotovoltaice

Uniunea Europeană ar trebui să îi susţină pe producătorii europeni de panouri fotovoltaice care se confruntă cu dificultăţi, dar nu poate să îşi închidă graniţele când vine vorba de importul acestor produse, a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, transmite Reuters.

După închiderea facilităţilor pentru producătorii europeni de panouri fotovoltaice, industria a cerut sprijin în regim de urgenţă de la Bruxelles, posibil chiar prin adoptarea de restricţii comerciale cu privire la importurile chinezeşti ieftine, cu care companiile europene au dificultăţi în a concura, potrivit sursei.

Cu toate acestea, Kadri Simson a respins ideea interzicerii importurilor, care în opinia sa ar afecta capacitatea blocului comunitar de a instala suficiente capacităţi fotovoltaice pentru a-şi atinge obiectivele climatice, precizează Reuters.

De cealaltă parte, Giles Dickson, CEO WindEurope, a declarat, la ZF Power Summit: “Guvernele țărilor europene, inclusiv Guvernul României, ar trebui să se asigure că proiectele eoliene conțin turbine produse în Europa”. WindEurope este asociaţia care reprezintă interesele industriei eoliene la nivel european.

“Industria eoliană europeană este extrem de îngrijorată că BERD a decis să finanțeze parcul eolian Urleasca din România, știind că acest parc eolian achiziționează turbine chinezești. Acest lucru este complet împotriva spiritului politicilor europene de astăzi. WindEurope a ridicat această problemă către BERD și autoritățile relevante pentru a se asigura că acest lucru nu se repetă și că regulile de creditare ale băncilor reflectă politica UE și interesul european mai larg”, a spus Giles Dickson, insistând că tehnologia eoliană se poate și trebuie să se construiască în Europa.

Noul regulamentul privind industria „zero net”, pe care Union Europeană tocmai l-a convenit, stabilește obiectivul de a produce 36 GW de turbine eoliene în fiecare an. Construim noi fabrici în Europa, de ex. Vestas construiește două noi fabrici în Polonia. Noi fabrici pentru substații sunt în plan și pentru Spania și Germania, a spus Dickson.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *