Comisia Europeană acuză Public Power Corp – PPC de practici anticoncurențiale: a vândut electricitate pe piaţa en gros sub costuri pentru a exclude rivalii, în perioada 2013 – 2019. Ce spune compania

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Comisia Europeană acuză Public Power Corp – PPC de practici anticoncurențiale: a vândut electricitate pe piaţa en gros sub costuri pentru a exclude rivalii, în perioada 2013 – 2019. Ce spune compania

Autorităţile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene acuză Public Power Corp (PPC) că a vândut electricitate pe piaţa en gros sub costuri pentru a exclude rivalii, ceea ce ar putea duce la o amendă semnificativă impusă companiei elene de utilităţi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a indicat că aceste practici anticoncurenţiale au avut loc în perioada 2013 – 2019, când PPC a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa en gros a electricităţii din Grecia vânzând electricitatea generată de centralele sale termice la preţuri sub costurile variabile.

PPC a primit o comunicare a obiecţiilor în care prezintă acuzaţiile la adresa sa, după o investigaţie demarată în martie 2021. “Efectele suspecte ale acestui comportament ilicit pe piaţa en gros a electricităţii din Grecia au provocat marginalizarea furnizorilor independenţi de energie electrică şi descurajarea investiţiilor în surse de energie mai prietenoase cu mediul”, se arată în comunicatul CE. O astfel de acţiune ar putea împiedica furnizorii independenţi de energie electrică să se extindă pe segmentul de retail. Prin urmare, comportamentul PPC ar fi putut duce la preţuri mai ridicate pentru consumatorii din Grecia, precum şi la niveluri ridicate de emisii ale poluării locale”, se precizează în comunicare.

PPC reacționează, printr-un comunicat, în care se precizează: Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene a trimis astăzi către companie o comunicare privind Declaraţiile de Obiecţii privind o presupusă încălcare a regulilor UE de concurenţă. Cazul a început cu inspecţia Comisiei la sediul PPC în februarie 2017, iar procedurile au fost deschise oficial în martie 2021. PPC a cooperat cu Comisia pe parcursul întregului caz. Acuzaţiile Comisiei se referă la o perioadă cuprinsă între iulie 2013 şi 31 decembrie 2019. Prin urmare, cazul se referă la o perioadă înainte de modificarea cadrului de reglementare a pieţei greceşti de energie electrică în conformitate cu modelul ţintă al UE, dar, cel mai important, cu mult înaintea transformării companiei într-o companie de energie modernă şi sustenabilă. PPC va continua să coopereze cu Comisia şi să ia toate măsurile adecvate şi necesare pentru a-şi apăra drepturile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *