Comisia Europeană caută bani pentru finanțarea programului de relansare. Ia în calcul o taxă anuală pentru acces pe piaţa unică, de 0,2% din cifra de afaceri. Sunt vizate 70.000 de companii

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Semnal Comisia Europeană caută bani pentru finanțarea programului de relansare. Ia în calcul o taxă anuală pentru acces pe piaţa unică, de 0,2% din cifra de afaceri. Sunt vizate 70.000 de companii

Comisia Europeană ia în calcul o nouă taxă pentru marile companii pentru a face astfel rost de bani pentru programul de relansare. Impunerea unei noi taxe companiilor ar putea genera zece miliarde de euro pe an pentru a ajuta la finanţarea planurilor de stimulare, şi va reprezenta mai puţin de 0,2% din cifra de afaceri a marilor companii care beneficiază de piaţa unică a UE, a anunţat luni Comisia Europeană (CE), transmite Reuters.

CE ar urma să împrumute de pe piaţă 750 miliarde euro pentru a finanţa cheltuielile menite să redreseze economiile afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19). Executivul comunitar a propus câteva posibile taxe pentru a ajuta la achitarea datoriei, inclusiv o nouă taxă pentru piaţa unică, care ar putea intra în vigoare în 2024 sau după acest an, scrie Agerpres.

„În funcţie de modul în care se stabileşte taxa, ar putea fi obţinuţi aproximativ zece miliarde de euro, fără a reprezenta un efort excesiv pentru orice firmă individuală. Zece miliarde de euro este mai puţin de 0,2% din cifra de afaceri generată de operaţiunile din UE ale acelor mari companii”, a precizat un purtător de cuvânt al CE, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat Financial Times, comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a cerut statelor membre să sprijine introducerea mai multor noi taxe, printre care şi o taxă anuală care va fi percepută de la 70.000 de mari companii pentru acces pe piaţa unică, în ideea de a finanţa programul de relansare economică.

Taxa  va fi percepută de la marile companii, annual, pentru utilizarea pieţei unice. Orice taxă comună la nivelul UE are nevoie de aprobarea guvernelor tuturor celor 27 de state membre şi a Parlamentului European, scrie Agerpres, care citează Financial Times.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.