Comisia Europeană raportează o reducere cu 15% a emisiilor de gaze cu efect de sera provenite din sectorul energetic

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Comisia Europeană raportează o reducere cu 15% a emisiilor de gaze cu efect de sera provenite din sectorul energetic

Emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la toţi operatorii care intră sub incidenţa sistemului Uniunii Europene de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) au scăzut cu 8,7% în 2019, comparativ cu nivelurile din 2018, potrivit unui al Comisiei Europene.

Operatorii au avut obligaţia de a raporta, până la 31 martie 2020, emisiile lor verificate pentru anul 2019 şi de a restitui suficiente certificate aferente acestor emisii până la 30 aprilie 2020.

Trecerea de la cărbune şi lignit la energii din surse regenerabile şi gaz este motivul pentru care am asistat la reducerea cu 15% a emisiilor provenite din sectorul energetic, în timp ce emisiile provenite din industrii au scăzut cu 2%. Sectorul aviaţiei a generat o creştere a emisiilor de 1% în 2019, comparativ cu anul precedent, se precizează în comunicat, scrie Agerpres.

„EU ETS este un instrument important de reducere a emisiilor şi de stimulare a unor reduceri suplimentare prin stabilirea unui preţ la carbon. Salut eforturile depuse în scopul respectării termenului de conformitate, în ciuda circumstanţelor dificile, şi sunt încurajat de reducerile nivelurilor de emisii înregistrate anul trecut. Întrucât scopul nostru este să revizuim în continuare EU ETS în următorii ani, acesta poate deveni un instrument şi mai puternic care să mijlocească îndeplinirea obiectivelor noastre europene stipulate în Pactul verde şi a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de la Paris, modernizând în acelaşi timp economia noastră şi energia care o alimentează”, a declarat Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv pentru Pactul verde European, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *