Compania CEO a fost administrată haotic! Oficialii Ministerului Energiei, dezamăgiți de ritmul activității conducerii

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Compania CEO a fost administrată haotic! Oficialii Ministerului Energiei, dezamăgiți de ritmul activității conducerii

Oficialii Ministerului Energiei schimbă foaia la Complexul Energetic Oltenia. După o evaluare în cadrul Comitetului pentru minerit, secretarul de stat Corina Popescu a fost dezamăgită de ritmul activității conducerii companiei și a solicitat “conținut substanțial privind situația sectorului minier de lignit”, o prezentare completă pentru întâlnirea de săptămâna viitoare.

IMG_7096-716x393

Foto: Sursa – Ministerul Energiei

„Complexul Energetic Oltenia este o companie solidă și cu perspective, dar care a fost administrată haotic și cu vizibile deturnări de la scopul ei primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică național. Deși se fac încercări vizibile în zona de restructurare, cred că mai e mult de lucru și sper că vom vedea mai rapid rezultate și efecte concrete. Aș vrea ca cei care conduc CEO să înțeleagă răspunderea ce le revine și că nu există soluții miraculoase care le sunt oferite de cine știe ce foruri de la centru. E nevoie de multă muncă și determinare. Și mai cred că e nevoie de asumare personală în actul de management”, a declarat Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului pentru activitatea minieră, după întrunirea grupului de lucru Lignit.

Popescu s-a arătat dezamăgită de ritmul în care se mișcă activitatea conducerii de la CEO. “Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră are un rol determinant în acest proces, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea când văd ritmul în care se mișcă activitatea conducerii de la CEO. Ne vom întâlni și săptămâna viitoare și sper că până la următoarea întâlnire să vedem determinarea de care e nevoie”, a afirmat oficialul Ministerului Energiei.

Concluzia desprinsă de grupul de lucru Lignit este că există resursă de cărbune, însă trebuie eficientizat costul de exploatare.

Prezentarea făcută în cadrul Comitetului de către membrii grupului de lucru a avut un caracter general, fără a aduce conținut substanțial privind situația sectorului minier de lignit. Astfel, grupul se va reuni din nou săptămâna viitoare, când membrii acestuia vor completa prezentarea, la solicitarea doamnei Secretar de Stat, cu perspectiva de dezvoltare pe care o propun, identificând modalitatea și instrumentele de îndeplinirea a acesteia, potrivit unui comunicat al minsiterului.

La grupul de lucru Lignit, întrunit pe 12 aprilie, au participat: Corina Popescu – Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului pentru activitatea minieră, Dana Barbu – DGPE Ministerul Energiei, Bogdan Stănescu – DGPAPSE Ministerul Energiei, Sorin Găman – Ministerul Economiei, Dan Gheorghiu – ISPE, Laurențiu Ciobotărică – director interimar CEO, Daniel Antonie – director Divizia Minieră CEO, Viorel Popescu – director ICSITPML SA, Vasile Oprea Scortariu – inginer CEO.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.