Compania petrolieră Shell renunță la toate asocierile cu Gazprom și va înceta implicarea în proiectul conductei Nord Stream 2

Publicat pe Categorii Business, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Semnal Compania petrolieră Shell renunță la toate asocierile cu Gazprom și va înceta implicarea în proiectul conductei Nord Stream 2

Compania petrolieră Shell a anunțat că intenționează să renunțe la parteneriatele sale cu gigantul energetic de stat rus Gazprom, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit CNN.

Potrivit unui comunicat, Shell intenționează să renunțe la asocierile sale în comun cu Gazprom și entități aferente, inclusiv participația sa de 27,5% în instalația de gaze naturale lichefiate Sakhalin-II, participația de 50% în Salym Petroleum Development și compania energetică Gydan. De asemenea, compania își va înceta implicarea în proiectul conductei Nord Stream 2, se precizează în comunicat.

„Decizia noastră de a înceta este una pe care o luăm cu convingere”, a declarat directorul executiv al Shell, Ben van Beurden, adăugând: „Nu putem – și nu vom rămâne – pe loc. Accentul nostru imediat este siguranța oamenilor noștri din Ucraina și sprijinirea oamenilor noștri din Rusia. În discuții cu guvernele din întreaga lume, vom analiza și implicațiile detaliate de afaceri, inclusiv importanța aprovizionării sigure cu energie pentru Europa și alte piețe, în conformitate cu sancțiunile relevant”, citat în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *