Compania românească CIS GAZ construiește două conducte de gaze naturale. A semnat contracte de investiții cu SNTGN Transgaz, în valoare totală de 56 milioane lei

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Compania românească CIS GAZ construiește două conducte de gaze naturale. A semnat contracte de investiții cu SNTGN Transgaz, în valoare totală de 56 milioane lei
  • Primul proiect reprezintă o reconsidere a conductei proiectată în urmă cu 8 ani pe tronsonul Craiova Segarcea și va alimenta cu gaze naturale sudul Olteniei;
  • CIS GAZ se ocupă și de prima etapă a conductei de gaze pe tronsonul Mintia-Brad, ce va alimenta consumatorii din  Hunedoara, Arad și Bihor
  • Termenele de finalizare : ianuarie, respectiv aprilie 2020

O companie românească din Târgu Mureș, detinută de familia Călugăr, se va ocupa de reconsiderarea, respectiv construcția a două conducte de transport gaze naturale. Compania CIS GAZ, specializată în construcții de conducte și furnizare de servicii pentru industria de petrol și gaze, a semnat două contracte de investiții cu SNTGN Transgaz.

Primul contract,  în valoare de 33,5 milioane lei, este de reconsiderare a conductei de transport gaze naturale pe ruta Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat. CIS GAZ va construi o conductă cu un diametru de 500 mm, termenenul de finalizare stabilit fiind ianuarie 2020.

Sursă foto: site CIS GAZ

Proiectul reprezintă o reconsidere a conductei proiectată în urmă cu 8 ani pe tronsonul Craiova Segarcea, conform proiectului tehnic elaborat de SC Gazproiect Brașov. Potrivit reprezentanților CIS GAZ, prin implementarea acestuia se urmărește alimentarea cu gaze naturale a sudului Olteniei contribuind astfel la creșterea nivelului de trai și confort al populației. De asemenea,  proiectul aduce valoare adaugată prin eficientizarea procesului de încălzire a locuințelor, dar și de protejare a mediului înconjurător, prin alimentarea gospodăriilor cu gaze naturele și reducerea consumului de combustibili.

Al doilea contract de investiție semnat de CIS GAZ cu Transgaz, în valoare de 22,5 milioane lei, prevede construcția unei conducte de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia –  Brad – Ștei. Practic, CIS GAZ va realiza prima etapă a conductei, tronson Mintia-Brad, judeţul Hunedoara.

Proiectul are drept scop alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din  Hunedoara, Arad și Bihor conform proiectului tehnic elaborat de SC Gazproiect SA Brașov. Conducta va avea o lungime de 35 km și are termen de finalizare estimat în aprilie 2020.

Prin implementarea proiectului se urmărește alimentarea cu gaze naturale a celor 3 județe, contribuind astfel la cresterea nivelului de trai si confort al populației, spun reprezentanții companiei din Târgu Mureș.

CIS GAZ este o societate cu capital privat, 100% românesc, deținută de familia Călugăr din Târgu-Mureș, aflată azi la a treia generație de specialiști în industria gazelor naturale. De peste 25 de ani, CIS GAZ oferă soluții și servicii în industria energetică. Activitatea companiei s-a extins în ultimii 10 ani și în producția de energie solară, comercializarea și furnizarea de gaze naturale și energie electrică atât pentru consumatori industriali, cât și casnici.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *