Companiile de petrol vor reduce investiţiile și în 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Companiile de petrol vor reduce investiţiile și în 2016

Urmare a scăderii prețului barilului de petrol, marile companii producătoare de petrol şi gaze naturale petroliere din lume vor continua să reducă investițiile. Potrivit Reuteres, acestea se confruntă cu cea mai lungă perioadă de reducere a investiţiilor din ultimele decenii, în condiţiile în care preţul barilului de petrol se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani, însă ar urma să împrumute mai mult pentru a putea păstra nivelul dividendelor cerute de investitori.

Potrivit firmei norvegiene de consultanţă Rystad Energy, investiţiile globale în petrol şi gaze naturale ar urma să coboare în 2016 la 522 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, după ce, în 2015, au înregistrat un declin de 22% până la 595 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Companiile americane Chevron şi ConocoPhillips au anunţat deja că au de gând să reducă bugetele de investiţii pentru 2016 cu un sfert, iar grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell a informat, la rândul său, că va reduce cheltuielile cu alte cinci miliarde de dolari, dacă propunerea sa de a prelua rivalul BG Group va fi aprobată, conform Reuters.

Companiile din industria petrolieră vor continua să scadă costurile prin diminuarea amplorii proiectelor, renegocierea contractelor cu furnizorii şi utilizarea unor tehnologii mai puţin complexe.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *