Companiile MASDAR și TAQA, interes pentru investiții în producerea de energie regenerabilă și în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei în România

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Companiile MASDAR și TAQA, interes pentru investiții în producerea de energie regenerabilă și în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei în România

Investiții în producerea de energie regenerabilă și în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei au fost principalele puncte pe care le-am discutat astăzi în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei MASDAR și TAQA. Atât România, cât și Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei, precizează Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Cei de la MASDAR discută deja la nivel tehnic cu reprezentanții Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiții pentru a produce energie regenerabilă.

Totodată, vom beneficia și de experiența celor de la TAQA pentru a se implica în dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity și cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podișor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României, comunică ministrul Popescu. Le-am transmis că îi încurajez să facă investiții și în unități pentru producerea energiei cu gaz natural. Parteneriatul România – EAU este așezat pe baze solide și se va consolida în viitorul apropiat, subliniază acesta.

La întâlnire au mai participat Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu – CEO Romgaz, George Agafiței – consilier de stat Guvernul României și E.S. Ambasadorul României în EAU Octavian Bădică.

Masdar este controlată de fondul suveran de investiții din Emirate, Mubadala, cel care deține participații la și OMV, acționarul majoritar al Petrom. Creată în 2006 cu scopul de a dezvolta proiecte de energie regenerabilă, Masdar a investit în capacități regenerabile cu o valoare de peste 20 de miliarde de dolari la nivel global, cu o putere instalată de aproape 15.000 MW, în operare și în dezvoltare, potrivit datelor companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *