Comunitatea mondială de viitori lideri în energie caută soluții viabile pentru consumatorii vulnerabili

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Comunitatea mondială de viitori lideri în energie caută soluții viabile pentru consumatorii vulnerabili
  • Membrii boardului FEL România – Andrei Covatariu, Claudiu Butacu și Emil Macovei – participă la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei, la Lisabona
  • Claudiu Butacu lansează proiectul ENER.FYI (Energy for your information) 

Când vorbești despre consumatorul vulnerabil și dreptul de a avea acces la energie, e greu să nu-ți imaginezi situația unor sate din România sau a unor comunități izolate. Când alții aplică deja conceptul de inteligență artificială în management sau cum poți fi pasager într-o mașină fără șofer, Andrei Covatariu și colegii săi din grupul de lucru Energy Access din FEL 100, comunitatea mondială de viitori lideri în energie, lucrează pentru a găsi soluțiile viabile pentru consumatorii vulnerabili, ne spune Claudiu Butacu, Coordonator al departamentului de parteneriate a FEL România (Future Energy Leaders) din cadul CNR-CME.

Membrii boardului FEL România – Andrei Covatariu, Claudiu Butacu și Emil Macovei – participă, zilele acestea la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei, la Lisabona, unde și-au dat întâlnire miniștri, CEO, lideri în domeniul energiei și experți internaționali din lumea afacerilor, finanțelor și mediului academic.

Andrei Covatariu, membru în boadul VLER/FEL Romania (CNR-CME) și coordonatorul departamentului de Cooperare Internațională FEL România a prezentat luni,16 octombrie, Colaborarea dintre CNR-CME și Programul FEL Romania la Secretarie’ Day, din cadrul World Energy Council Executive Assembly, de la Lisabona.

Marti, 17 octombrie, membrii FEL au realizat vizite tehnice la EDP – Dispatching center și REN – Dispatching center and Gas Insulated Substation. Președintele World Energy Council, David Kim, a deschis Summitul FEL, după care a urmat prezentarea Task Force-ului Energy Access, pe care Andrei Covatariu îl conduce în cadrul comunității FEL-100 (Future Energy Leaders, din cadrul World Energy Council).

Ziua de miercuri, 18 octombrie, va continua cu prezentările celorlalte Taskforce-uri, printre care și cea de Energy Efficiency, unde Claudiu Butacu – coordonatorul departamentului de parteneriate a FEL România va anunța, în premieră lansarea conceptului ENER.FYI (ENERGY FOR YOUR INFORMATION). Proiect fondat de Claudiu Butacu, un proiect online ce va avea România ca exemplu de bune practici vizând un studiu de caz și prezentarea unui ghid de locuințe eficiente energetic elaborat de EFdeN, tânăra echipă care a reprezentat România cu brio la Solar Decathlon Europe.

În această săptămână s-au pus bazele unei viitoare colaborari cu FEL Argentina, o întâlnire bilaterală condusă de Directorul de Programe FEL Romania, Emil Macovei, ce se va concretiza prin preluarea unor programe inițiate de FEL Argentina și schimbul de experiențe.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *