Concurs dedicat tinerilor „Next Generation in Energetics” la Conferința CIGRE- RSEEC 2020

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Concurs dedicat tinerilor „Next Generation in Energetics” la Conferința CIGRE- RSEEC 2020

Concurs dedicat tinerilor „Next Generation in Energetics” la Conferința CIGRE- RSEEC 2020

Cea de-a cincea ediție a Conferinței Internaționale „Regional South-East European Conference – RSEEC 2020 se va desfășura online, în perioada 12-14 octombrie 2020. Este un eveniment bienal de tradiție organizat de Comitetul Național Român CIGRE  (Consiliul Internaţional al Marilor Sisteme Electrice),  cu sprijinul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA și al Universității Politehnica din București, în calitate de co-organizatori.

Conferința RSEEC 2020 reprezintă un eveniment major din domeniul energetic şi oferă un prilej pentru energeticienii din România și pentru mediul de afaceri de a-și prezenta rezultatele muncii şi cercetării, precizează reprezentanții Transelectrica într-un comunicat.

În contextul actual al evoluţiei tehnologice şi al inovaţiei, parteneriatul  dintre Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, Universitatea Politehnica din București şi Comitetul Național Român CIGRE creează cadrul propice pentru promovarea noutăţilor din domeniului energetic, a programelor de educaţie, cercetare şi dezvoltare la nivel înalt și a proiectelor tinerilor profesionişti.

Conferința reunește specialiști din domeniul energetic, factori de decizie, cercetători, reprezentanți ai mediului universitare, studenți și alți participanți la nivel național și internațional, programul conferinței fiind realizat pornind de la subiecte de actualitate. În cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrări și tutoriale în care sunt dezbătute teme de interes  precum starea tehnologiei pentru rețelele electrice din viitor, echipamente noi, mediu și durabilitate, rețele active de transport și distribuție, orașe inteligente, factorul cheie al energiei electrice pentru dezvoltarea societãții.

În scopul promovării tinerilor, în cadrul evenimentului, va fi organizat pentru a 2-a oară concursul dedicat acestora – „Next Generation in Energetics”. Este o competiție cu premii care oferă studenților, masteranzilor și doctoranzilor ocazia de a-și prezenta rezultatele într-un context diferit de mediul universitar, în prezența unor specialişti din peste cinci țări. În plus, cele mai bune lucrări vor fi propuse de Comitetul tehnic pentru publicarea în revista științifică „Buletinul Universității Politehnica din București”, revistă cu Index Ştiinţific Internaţional.

Printre partenerii conferinței se numără A-LSTR (Asociația de lucru sub tensiune din România), SIER (Societatea Inginerilor Energeticieni din România), CNR-CME (Consiliul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei din România), Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Comisia de Energetică din Departamentul de Ştiințe Tehnice al Academiei Române.

Agenda conferinței este disponibilă pe site-ul www.rseec2020.org


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *