Concursul studențesc E.ON Energy Challenge 2022, a doua etapă

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Concursul studențesc E.ON Energy Challenge 2022, a doua etapă

E.ON Energy Challenge și-a desemnat finaliștii ediției 2022. Dintre cele 19 echipe care s-au înscris în competiție, șapte s-au calificat pentru etapa următoare, E.ON Energy Challenge Academy.

Evenimentul a debutat astăzi, 28 februarie a.c., și pe parcursul a cinci zile vor avea loc online conferințe și seminare menite să ajute echipele participante în confruntarea din etapa finală a concursului. Temele abordate în aceste întâlniri vor viza secțiunile Brainstorming Tehnic, Stakeholders, Market Analysis, Business Model Canvas, Business Case și Pitching Tips&Tricks Public Speaking.

Echipele finaliste și proiectele selectate sunt:

1. Echipa Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – ATLAS;

2. Echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare – GREEN MAP;

3. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Energetică – (B)ENERGY;

4. Echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată – SMART;

5. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Facultatea de Energetică – G.E.B;

6. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Inginerie Electrică – VIS;

7. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Energetică și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”- ENERGY ENTHUSIASTS.

Marea finală a competiției urmează să se desfășoare la începutul lunii aprilie. Premiile puse în joc depășesc 5.000 euro: locul I – 3.000 euro, locul II – voucher de vacanță de 500 euro pentru fiecare membru din echipă și locul III – voucher de cumpărături de 1.000 lei tot pentru fiecare membru din echipă.

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și de atunci a antrenat circa 330 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite pe teme legate de Energie Verde, Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Produse și servicii clienți, Digital&Smart, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.

Câștigătoarea ediției 2021 a fost echipa Smart Rides, formată din studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Academia de Antreprenoriat București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Locul II a fost ocupat de echipa David Technologies de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, iar locul III de echipa Doctorescu formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *