Conducerea Premier Energy Group: Am primit angajamente de la patru investitori foarte mari, oferta publică inițială va fi una de succes. Continuăm achizițiile, suntem interesați de active de distribuție de gaze sau electricitate

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Conducerea Premier Energy Group: Am primit angajamente de la patru investitori foarte mari, oferta publică inițială va fi una de succes. Continuăm achizițiile, suntem interesați de active de distribuție de gaze sau electricitate

Premier Energy Group manifestă în continuare un interes mare pentru achiziții. Jose Garza, CEO, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă: “În ceea ce privește interesul pentru active de distribuție, cred că acestea sunt foarte interesante pentru noi, pentru că oferă stabilitate businessului, ne oferă acces la clienți loiali pe partea de furnizare. Da, vom fi interesați în momentul în care astfel de active pe partea de gaze sau electricitate vor apărea pe piață”.

La rândul său, Petr Stohr, CFO, a spus: “Am făcut peste 25 de achiziții în ultimii 10 ani, achizițiile sunt parte din ADN-ul companiei: Vom continua să facem achiziții. Ultima companie achiziționată pe energie regenrabilă a fost anul trecut, însă nu ne interesează doar producția de ESRE, avem o platformă integrată vertical, în care intră previzionare, distribuire și alte aspecte”.

Premier Energy Group va veni pe 27 mai la Bursa de Valori București, simbolul de tranzacționare fiind PE. Ofertă Publică se desfășoară în perioada 8-15 mai. Garza s-a arătat foarte optimist în ce privește interesul investitorilor. El a spus, la conferința de presă organizată de compania pe care o conduce, că s-au primit deja angajamente de la patru investitori “foarte mari”. “Deja am primit angajamente de la patru investitori foarte mari, ceea ce pentru noi înseamnă că această ofertă inițială va fi una de succes. În ultimii 10 ani afacerea noastră a crescut de la o companie cu venituri 2 milioane de euro la o afacere cu 1,3 miliarde de euro ca venit, iar EBITDA  la final de 2023 era de 128 milioane euro. Premier Energy prezintă o poveste de capital foarte atractivă, am văzut deja un feedback pozitiv din partea investitorilor”, a spus CEO-ul companiei.

Grupul Premier Energy e deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care a cumpărat recent compania de furnizare CEZ.

Jose Garza susține că mediul legislativ din România este unul stabil: „Considerăm că mediul legislativ din România este stabil, noi îl considerăm chiar un avantaj. Reglementările nu sunt diferite față de alte state din Europa”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *