Conferința Carieră în industria energetică în Constanța

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Conferința Carieră în industria energetică în Constanța

Filiala București Tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța a organizat în perioada 9-10 noiembrie 2018, în incinta Universității, evenimentul „Conferință: Carieră în 2018, ediția Constanța”. Acest proiect pilot inițiat de SIER București Tineret în Constanța a avut ca scop crearea unui cadru inexistent până acum, în care persoanele din Dobrogea, aflate la începutul carierei, să aibă posibilitatea de a cunoaște companiile energetice care activează pe plan local.

Evenimentul a debutat cu un panel format din reprezentanți ai Universității Ovidius din Constanța, SIER București Tineret și Asociația Generală a Inginerilor din România – AGIR Sucursala Constanța, în care a fost prezentată oportunitatea unei astfel de colaborări între mediul academic, companii și ONG-uri. Pe parcursul primei zile, companiile prezente au acoperit o paletă variată de specializări energetice: producere (Monsson, Nuclearelectrica), distribuire și furnizare de energie electrică (Enel și E.ON), precum și rafinare și distribuție de produse petroliere (Rompetrol).

În cadrul evenimentului s-au desfășurat și doua workshop-uri de dezvoltare personală adresate tuturor participanților: “Personal Branding” – susținut de reprezentanții Enel și “6 generation @ work” – susținut de reprezentanții Rompetrol.

În cea de-a doua zi, dintre cei 130 de participanți, 30 de norocoși au avut șansa de a vizita parcul eolian Mireasa, dispeceratul Monsson și Renewable Energy School of Skills. Simultan, alți 25 au făcut turul stației electrice de la Stupina și au mers la una dintre turbinele eoliene ale Enel Green Power. În primăvara anului viitor, va fi organizată o vizită tehnică pentru încă 15 dintre participanții la această conferință și va avea loc în Rafinăria Petromidia, în Centrul de Comandă și Control al Petromidia și la Midia Marine Terminal.

Interesul generat de eveniment a fost peste așteptări, iar pentru o parte semnificativă a celor prezenți parcursul profesional a fost influențat în mod pozitiv, susțin organizatorii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *