VIDEO. Conferința InvesTenergy. George NICULESCU, Secretar de Stat, Ministerul Energiei: Provocări în sistemul energetic au fost tot timpul…Suntem în alertă maximă

Publicat pe Categorii Actual, Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport VIDEO. Conferința InvesTenergy. George NICULESCU, Secretar de Stat, Ministerul Energiei: Provocări în sistemul energetic au fost tot timpul…Suntem în alertă maximă

Anul 2021 a fost un an plin de provocări în ceea ce privește sectorul energetic și de efervescență în ceea ce privește activitatea Ministerului Energiei, pe care le văd ca fiind oportunități. Nu cred că sectorul energetic nu a avut parte de provocări până în 2021. Când nu avut parte de provocări sectorul energetic?, cred că este întrebarea corectă. În 2020, an marcat de pandemie, sistemul energetic a făcut față tuturor provocărilor, cei care au făcut față acestora merită felicitările noastre: pe lângă furnizori și distribuitori, și producătorii de energie. Dau un exemplu: circa 300 de persoane de la Nuclearelectrica s-au carantitat pentru a asigura energia la început de pandemie . Provocări în sistemul energetic au fost tot timpul, a declarat George Niculescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema „Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”, organizată sub patronajul ANRE.

Anul acesta cea mai mare provocare anul acesta a fost creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale în mijlocul verii. Eu consider că cel mai rău lucru era ca ministerul să nu facă nimic. Ne-am repliat rapid, am ieșit cu Ordanța 118, cu privire la acordarea de compensații, o ordonanță care s-a transformat în lege în Parlament. În ce privește setarea unui plafon la prețul la energie și gaze și acordarea de compensații pentru consumatorii casnici loviți de creșterile de prețuri, precum și pentru agenții economici. Este o intervenție în piață pe o perioadă determinată până pe 31 martie 2022. Sper să nu fie nevoie să prelungim această perioadă…, a spus oficialul Ministerului Energiei.

La întrebarea adresată de Cristina Trefaș dacă anul 2022 va fi unul mai dificil decât 2021 pentru operatorii din piața energiei, Niculescu a spus că nu vrea să facă previziuni. Sunt președintele comandamentul de iarnă. Toată lumea m-a asigurat că nu vom avea în perioada iernii niciun fel de probleme în ce privește siguranța alimentării cu energie și gaze. Acestea sunt datele care le dețin. Ne pregătim, suntem în alertă maximă, important este să fim flexibili, să ne adaptăm rapid și să acționăm, a subliniat Secretarul de stat George Niculescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *