Conferința Planului strategic european privind tehnologiile energetice, în iunie 2019 la București

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Conferința Planului strategic european privind tehnologiile energetice, în iunie 2019 la București

Capitala României va fi gazda Conferinței Planului strategic european privind tehnologiile energetice – SET în 2019, în perioada 12-14 iunie. La eveniment vor participa aproximativ 650 de lideri locali și regionali, membri ai Comisiei Europene, membri ai guvernelor, precum și reprezentanți ai companiilor active în domeniul energetic. Evenimentul va fi realizat în parteneriat de către Comisia Europeană – DG Energie, Comitetul European al Regiunilor (CoR), Ministerul Energiei și Asociația Municipalităților din România.

Obiectivele evenimentului sunt de a îmbunătăți vizibilitatea Uniunii Energiei, de a realiza un schimb de idei și bune practice inovatoare pentru a dezvolta soluții inteligente și durabile pentru cetățenii europeni și pentru a lua măsuri concrete cu sprijinul instituțiilor locale și regionale, care sunt motoarele politicii Uniunii energetice.

Obiectivele comune ale Plan SET, ale Guvernului României și ale Comitetului Regiunilor pot fi atinse doar prin colaborare, astfel că obiectivul conferinței este de a accelera dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon și implementarea noilor tehnologii.

Planul strategic european privind tehnologiile energetice (Planul SET) vizează accelerarea dezvoltării și a utilizării tehnologiilor cu emisii scăzute de dioxid de carbon care vor furniza consumatorilor o energie curată accesibilă și durabilă. Acesta urmărește să îmbunătățească noile tehnologii dintr-o abordare integrată și să reducă costurile prin coordonarea eforturilor naționale de cercetare pentru accelerarea realizării obiectivelor UE 2030 și 2050.

Aflați mai multe despre planul SET aici: <https://ec.europa.eu/energy/en/topics/technology-and-innovation/strategic-energy-technology-plan>.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *