Conpet: Cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului a fost pus în funcțiune la Stația Călăreți

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Conpet: Cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului a fost pus în funcțiune la Stația Călăreți

CONPET a inaugurat, astăzi, punerea în funcțiune a celui mai nou și mai mare rezervor de stocare a țițeiului, la Călăreți, stație de pompare a țițeiului din import, situată la 50 km de București. Punerea în funcțiune a rezervorului a avut loc după ce au fost îndeplinite toate cerințele legale privind utilizarea în fluxul de producție a acestuia, anunță compania.

La Călăreţi funcţionează o staţie de pompare intermediară, complet automatizată, prin care se vehiculează ţiţei provenit din import sau extras din platforma continentală a Mării Negre. Stația este situată pe principala rută de transport care face legătura între Constanţa şi rafinăriile, respectiv depozitele petroliere amplasate în Ploieşti şi Piteşti, fiind o subunitate modernă care deține, pe lângă automatizarea tehnologică, sisteme inteligente antiefracție, respectiv de protecție la incendii.

Rezervorul, cu o capacitate de 31.500 mc, este echipat la cele mai înalte standarde tehnologice, fiind dotat cu membrană și dom din aluminiu asigurând un grad ridicat de siguranță în exploatare și protecție maximă a mediului înconjurător; sisteme de automatizare, măsură și control implementate în sistemul SCADA;un sistem modern de agitatoare (cu mișcare controlată automat);instalații de detecție și intervenție  (cu apă și spumă) în caz de incendiu.

CONPET deţine infrastructură critică naţională, în baza  Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanță națională și strategică. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *