Conpet vrea să vândă baza sportivă Strejnic, aflată la 5 Km de Ploiești, prin licitație deschisă cu strigare. Prețul de pornire – 556.837 euro

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Conpet vrea să vândă baza sportivă Strejnic, aflată la 5 Km de Ploiești, prin licitație deschisă cu strigare. Prețul de pornire – 556.837 euro

Conpet scoate la vânzare baza sportivă Strejnic, aflată la 5 km de Ploiești. Acționarii sunt solicitați să aprobe, în ședința AGEA de astăzi,19 septembrie, vânzarea prin licitație deschisă cu strigare a activului bazei sportive Strejnic, cu prețul de pornire la licitație de 2.554.103lei (556.837euro).

Presa locală scrie că Nicolae Badea ar fi interesat să cumpere această bază sportivă, dar și Florin Goruneanu – finanțatorul clubului Petrosport, care este chiriaș în acest moment.

Într-o notă ce va fi prezentată acționarilor , conducerea companiei afirmă că “s-au primit solicitări din care rezultă intenția de cumpărare sau închiriere”.  Decizia de vânzare a bazei sportive a fost luată în baza unei analize din  care reiese că varianta închirierii nu este o soluție în acest moment, o chirie de circa 2.500 euro/lună neacoperind costurile lunare care se ridică la 7.000 euro/lună. Analiza de piață efectuată arată că pentru baze sportive similare chiria este mult sub această sumă. Totodată, o schimbare a destinației utilizării alta decât cea sportivă nu este fezabilă financiar, se menționează în analiză.

Conpet deține în patrimoniu clădirile aferente a două baze sportive, iar terenurile pe care sunt amplasate aparțin administrațiilor locale, primăria Ploiești – baza Voința și primăria Tîrgușoru Vechi – baza Strejnic. În cadrul bazelor sportive desfășoară activități sportive Clubul Sportiv CONPET, prin secțiile de popice, șah, karate și tenis, precum și angajații CONPET, in timpul lor liber, facilitate acordată prin Contractul Colectiv de Muncă. Terenul de fotbal și cel de tenis au fost închiriate, ocazional, pe termen scurt (zi, oră) unor cluburi sportive locale și persoane, se precizează într-o notă a companiei.

Baza sportivă Strejnic, din jud. Prahova, aparține Conpet din anul 2000 și are în componență clădiri cu facilități sportive și tribună cu copertină. În 2010 clădirile au fost modernizate. Alte facilități existente sunt: încălzire termică, drumuri, împrejmuiri și iluminat exterior.Terenul pe care sunt amplasate clădirile și amenajate facilitățile sportive (2 terenuri de fotbal și un teren de tenis) este în folosința companiei din 1997 în urma concesionării de către Primăria Strejnicu. Suprafața de teren concesionată este de 26.940 m.p., prețul concesiunii fiind plătit integral.

Cu toate măsurile de reducere a costurilor operate, la Baza Sportivă Strejnic se înregistrează pierderi, în condițiile în care majoritatea cheltuielilor sunt cu întreținerea și menținerea în stare de funcționare a activelor pentru a se evita deteriorarea. Potrivit datelor companiei, în anul 2016, s-a înregistrat o pierdere de 383.733 lei, pe primele 6 luni ale anului acumulând deja o pierdere de 211.480 lei.

Valoarea de inventar a clădirilor, la data 30.06.2017, este de 2.892.783 lei, iar valoarea contabilă netă este de 2.554.103 lei.

Potrivit reprezentanților companiei, în comparație cu perioada anterioară anului 2014, piața facilităților sportive din zonă este în creștere datorită dezvoltării unor construcții și amenajări destinate sportului, precum: săli de sport moderne, mini-terenuri de fotbal și de tenis care creează concurență.

Conpet are în aplicare un plan de reducere a costurilor, în vederea diminuării cheltuielilor generale de administrație și a cheltuielilor fixe ale activităților secundare care inregistrează pierderi.

Conpet oferă servicii specializate de transport petrolier prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată (CF), asigurând aprovizionarea rafinăriilor cu ţiţei şi derivate ale acestuia din producţia internă şi din import.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *