Consiliile de Administrație din companiile de stat sunt populate de secretari de stat, consilieri de stat și personali. Sunt “oamenii în care ai încredere” și sunt numiți temporar, explică premierul Cîțu

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Consiliile de Administrație din companiile de stat sunt populate de secretari de stat, consilieri de stat și personali. Sunt “oamenii în care ai încredere” și sunt numiți temporar, explică premierul Cîțu
  • Șeful Guvernului e de acord să se reducă indemnizațiile și numărul membrilor CA și CS
  • Miniştrii să înceapă odată concursurile pe 109. Ca să terminăm cu această situaţie de provizorat!

Consilierii sau consilieri personali, secretarii de stat se află în Consiliile de Administrație ale companiilor statului, inclusiv în cele energetice deoarece sunt “oamenii în care ai încredere” și sunt numiți temporar că se întârzie cu recrutarea pe OUG 109. Aceasta este explicația oferită de premierul Florin Cîțu.

Întrebat după ședința de guvern de ce a fost nevoie să-i pună în CA-uro tot pe aceşti oameni care sunt aproape în aparatul de lucru, șeful Guvernului a declarat:  “Pe de-o parte, din punctul meu de vedere, este vorba de oamenii în care ai încredere, dar pe de altă parte, da, trenează şi am cerut acele concursuri pe 109. Dacă nu ai concursuri pe 109, trebuie să numeşti pe cineva acolo temporar, pentru că altfel blochezi situația. Aceşti oameni sunt numiţi temporar pe două luni de zile, pe patru luni de zile. Încerc să fie cât mai scurtă perioada, ca să poată să fie organizate aceste concursuri pe 109. Nu sunt numiţi pe o perioadă lungă. Imediat când s-au făcut concursurile, ei pleacă de acolo, dar aştept de la toate ministerele aceste concursuri pe 109, care văd că întârzie şi până atunci trebuie să avem o perioadă în care aceste lucruri să funcţioneze”.

Câțu a  mai spus că este de acord să se reducă indemnizațiile și numărul membrilor CA și CS. Mai mult, sunt de acord, am fost de acord şi în Parlamentul României există un proiect de lege care reduce indemnizaţiile. Sunt de acord cu orice, reducem indemnizaţiile, reducem numerele, numai să se întâmple ceva. Văd că lucrurile astea trenează şi atunci trebuie cumva să funcţionăm, a precizat primul ministru.

În continuare, se mergemai departe cu aceste companii care trebuie să îşi aprobe bugete, care trebuie să plătească salarii, care trebuie să funcţioneze. Altfel nu au cum să funcţioneze, a explicat Câțu, rugându-i/solicitând miniştrilor să înceapă odată concursurile pe 109. Ca să terminăm cu această situaţie de provizorat, a subliniat Florin Câțu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *