Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale CNU de către Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale CNU de către Nuclearelectrica

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care S.N. Nuclearelectrica preia de la Compania Națională a Uraniului, activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E – Sucursala Feldioara.

Activitatea principală a constă în producerea de energie electrică și termică, prin procedeu nuclear, precum și producerea de combustibil nuclear prin folosirea tehnologiei de tip CANDU 6. Activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E – Sucursala Feldioara reprezintă un ansamblu unitar de active, capabil să desfăşoare activităţi economice independente, intenţia S.N. Nuclearelectrica S.A., în calitate de cumpărător, fiind aceea de a continua activitatea preluată la data transferului, respectiv producerea de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2). Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construită pentru procesarea concentratului de uraniu din România asigurând, exclusiv, necesarul de materie primă pentru FCN Piteşti. Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara îndeplineşte toate condiţiile de operaţionalizare, cu respectarea strictă a legislaţiei naţionale, comunitare, precum şi a organismelor internaţionale – Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) / Agenţia de Aprovizionare EURATOM (ASE).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *