Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica a preluat companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. Hidroelectrica  este unul din principalii producători și furnizori de energie din România, cât și furnizor de servicii tehnologice de sistem.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se precizează într-un comunicat al autorității de concurență.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și de monitorizare a serviciilor prestate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *