Consiliul Concurenței analizează preluarea parcului eolian Dorobanțu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței analizează preluarea parcului eolian Dorobanțu

Consiliul Concurenței a comunicat că analizează tranzacția prin care Transeastern Power BV preia compania OMV Petrom Wind Power, care administrează parcul eolian Dorobanțu de 45 MW. ”În conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 21/1996, această operațiune este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se menționează într-un comunicat al autorității de autoritatea de concurență.

Transeastern Power BV este o societate olandeză și se concentrează pe activitați de tip holding, deținând participații în diferite alte entități. Aceasta operează în România în domeniul producerii de energie (microhidrocentrale, energie fotovoltaică și energie eoliană). OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile.

OMV Petrom a anunțat în luna iulie că a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu – OMV Petrom Wind Power, către Transeastern Power BV, o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deținută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *