Consiliul Concurenţei analizează tranzacția Hidroelectrica de preluare a două companii

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenţei analizează tranzacția Hidroelectrica de preluare a două companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. intenționează să preia companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Hidroelectrica S.A. este unul din principalii producători și furnizori de energie din România, cât și furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și monitorizează serviciile derulate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *