Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Engie preia Wirom Gas

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Engie preia Wirom Gas

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Engie România preia Wirom Gas.”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, a informat instituția printr-un comunicat.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Engie România are ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale în România, atât pentru clienți persoane fizice, cât și pentru clienți persoane juridice. Engie România SA face parte din Grupul internațional Engie, care mai deține în România: Distrigaz Sud Rețele SRL, Engie Servicii SRL (fosta Distrigaz Confort SRL), Alizeu Eolian SA., Brăila Winds SRL și Engie Building Solutions SRL.

Wirom Gas SA este prezentă atât pe piețele distribuției şi furnizării gazelor naturale, cât și pe  piaţa serviciilor tehnice de verificări, revizii și reparații ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și serviciilor de mentenanță asociate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *