Consiliul Concurenței a câştigat  procesul cu Energy Holding la Curtea de Apel

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței a câştigat  procesul cu Energy Holding la Curtea de Apel

Consiliul Concurenței a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul intentat de Energy Holding SRL pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancţionată alături de Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acesteia, instanţa menţinând amenda în valoare de 12.359.852 lei (aprox. 2,8 mil. euro), potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței. Hotarârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanții Consiliului Concurenței precziează că acesta este cel de al doilea proces finalizat din cele şapte aflate pe rolul instanţelor în urma sancţionării companiei Hidroelectrica și a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 milioane euro pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică. În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili,

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustries SRL, Alpiq Romenergie SRL, Alro SA, Electrocarbon SA, Electromagnetica SA, Elsid SA, Energy Holding SRL, Energy Financing TEAM AG, Luxten Lighting Company SA, Menarom- P.E.C. SA. Hidroelectrica SA, Elsid SA şi Electrocarbon SA au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *