Consiliul Concurenței continuă investigațiile pe licitații trucate. Chirițoiu: Cazul mai vechi este Electrica, iar anul acesta avem Transgaz şi Tarom

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței continuă investigațiile pe licitații trucate. Chirițoiu: Cazul mai vechi este Electrica, iar anul acesta avem Transgaz şi Tarom

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, atenționează companiile de stat, care – spune acesta – “sunt, uneori, victime complice la aceste comportamente”.

Consiliul Concurenței va continua investigațiile și în acest an cu privire la licitaţiile trucate, a declarat Bogdan Chirițoiu, cu ocazia prezentării activității insituției pe 2019, în cadrul evenimentului PRIA Competition. „Preocuparea noastră pentru licitaţii a fost şi în 2019 şi va continua să fie o preocupare. O notă de atenţionare este pentru companiile de stat care, uneori, sunt victime complice la aceste comportamente. Practica noastră nouă este să sancţionăm şi companiile care sunt ţinta trucării licitaţiilor care, prin personalul lor, sunt implicate în aceste comportamente. Cazul mai vechi este Electrica, iar anul acesta avem cazurile Transgaz şi Tarom”, a afirmat Bogdan Chirițoiu, citat de Agerpres.

La Transgaz, Consiliul Concurenței a constatat că mai multe companii s-au înţeles la licitaţii organizate de companie. Aceste înţelegeri au implicat şi angajaţi din Transgaz. E important de precizat că vorbim despre fapte comise acum mai mulţi ani şi nu implică actualul management, a menţionat Chiriţoiu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.